ANASAYFA arrow right Spor

ZTK 2. Eleme Turu Kura Çekimi yapıldı

YAYINLAMA: 16 Eylül 2022 / 19.55
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2022 / 19.55
Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu kura çekimi bugün TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı.

Orhan Saka Konferans Salonu'ndaki kura çekimi, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Volkan Can ve Murat Şahin ile Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın tarafından gerçekleştirildi. Kura çekimine kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı. 

Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turunda 58 takım seri başı sistemine göre eşleşti. Müsabakalar 27, 28 ve 29 Eylül tarihlerinde tek maç eleme sistemine göre oynanacak.

Ali Düşmez: "Türkiye Kupası beni hep heyecanlandıran bir turnuva olmuştur"
TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, 2. eleme turu kura çekim töreninde bir açılış konuşması yaptı. Ali Düşmez "Değerli başkanlar, spor kulüplerin değerli temsilcileri, 2. tur kura çekiminde sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Arkadaşlarımla birlikte TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi'nin selamlarını iletiyorum. Yıllardır bu organizasyonun içinde bir insan olarak, Türkiye Kupası, spor yaptığım yıllardan beri beni heyecanlandıran bir turnuva olmuştur. Siyah beyaz TV'lerden, yurt dışındaki, özellikle İngiltere'deki maçları izler, alt liglerdeki takımların, o günün en meşhur takımlarını elediklerini görür, heyecanlanırdık" diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası'na tüm liglerden katılım olmasının önemine dikkat çeken Ali Düşmez, "Bugün BAL, amatör, 3. Lig ve 2. Lig takımlarının da bu turnuvada boy göstermesi, güzel oyuna renk katmasını fevkalade değerli görüyorum. Türkiye'yi kucaklayan, 81 ilde bu güzel oyunun ateşinin yandığı bir turnuvadan bahsediyoruz. Kupada sürprizlere açık sonuçlar alınıyor. 16 takım Türkiye Kupası'nı kazanmış. Alt liglerdeki takımların üstteki takımlara karşı iyi neticeler aldığı süreci çok gördük. Futbol sadece asla futbol değildir, bir hayattır. Kupayı kazananlar arasında bugün zor günler geçiren, alt liglerde olan takımlar da var. Türk futbolu açısından kupa rekabetinin artarak devam etmesini canı gönülden temenni ediyorum. TFF Yönetim Kurulu olarak elimizden geldiği kadar sağlanan imkanların artmasını arzuluyoruz, bunun için çalışıyoruz" ifadesini kullandı. 

Türkiye Kupası'nın yayıncı kuruluşu Turkuvaz Grubu ile ana sponsoru Ziraat Bankası'na da teşekkür eden TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, "Türkiye'yi kucaklayan bu organizasyonu ilk turdan itibaren yayınlayan Turkuvaz Medya Grubu ve A Spor ailesi turnuvaya büyük destek veriyorlar. Kupaya ismini veren, Türkiye'nin değerli markası Ziraat Bankası'nı da tebrik ediyorum. Şahsım ve TFF Yönetim Kurulu olarak hem Turkuvaz Grubu'na hem de Ziraat Bankası'na şükranlarımızı ifade etmek istiyorum." dedi.

Ali Düşmez tüm kulüplere fair play çağrısı yaparak sözlerini şöyle tamamladı: "Kura çekimi, tüm kulüplere hayırlı olsun. Tüm Türkiye fair play çerçevesinde güzel maçlar izlemek istiyor. Dostluğun, centilmenliğin kazandığı bir turnuva arzumuz. Tur atlayan takımları tebrik ediyorum, hepinize başarılar diliyorum."

TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Volkan Can ile Murat Şahin de kura çekimi sonrası kulüplere başarılar diledi. Can ve Şahin; kazasız, sakatlıktan uzak, fair play ve dostluk içerisinde maçların oynandığı bir turnuva temennisinde bulundu.  TFF

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *