ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zor dönen çarklar tamamen durur

Zor dönen çarklar tamamen durur
YAYINLAMA: 25 Mart 2021 / 13.18
GÜNCELLEME: 25 Mart 2021 / 13.18

Birleşmiş Milletler’in 12 yıldan beri Irak’a uyguladığı ambargodan en çok zarar gören ülkenin Türkiye olduğu, ambargodan Türkiye’nin uğradığı zararın 70-80 milyar doları bulduğu ifade edildi. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekici, Irak’a olası bir saldırı ile 10 yıl boyunca yaşanan sıkıntıların katlanarak yeniden yaşanacağını, ambargo süresince Türkiye’nin uğramış olduğu zararın 40-50 milyar dolarla ifade edildiğini, ancak alternatif bir maliyet hesabı çıkarılırsa, bu rakamın 70-80 milyar doları bulacağını açıkladı.

Ekici, “Zararın boyutları sadece ekonomik alanda sınırlı kalmamıştır. Ambargo, ticari hayat ile birlikte sosyal ve kültürel hayatı da öldürmüştür. Özellikle Doğu ve Güneydoğu ekonomisi çöküntüye uğramış, gelir dağılımı bozukluğu her geçen yıl daha da artmıştır” dedi.

Ambargodan, bir sanayi ve ticaret kenti olan Gaziantep’in en fazla zarar gören il ve Irak’ın Gaziantep sanayisi için iyi bir pazar konumunda olduğunu bildirirken, “Uygulanan ambargo nedeniyle, bölge sanayisi en büyük pazarlarından birini kaybetmiş, yeni pazarlar aramak zorunda kalmıştır. İnsanlar, ambargonun sona ereceği günü merakla beklerken, yeni bir saldırının gündeme gelmesi, herkesi tedirgin etmektedir. Irak'a olası bir saldırı 10 yıl boyunca yaşanan bu sıkıntıların katlanarak yeniden yaşanmasına neden olacaktır. Ambargo ve ekonomik kriz nedeniyle yarım dönen çarklar tamamıyla duracaktır. Krizden yeni yeni kurtulan Türkiye'yi, böyle bir maceraya sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *