ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Zeytin fidanı yetiştirilmesi için 2 milyon liralık ödenek ayrıldı

Zeytin fidanı yetiştirilmesi için 2 milyon liralık ödenek ayrıldı
YAYINLAMA: 10 Kasım 2020 / 15.56
GÜNCELLEME: 10 Kasım 2020 / 15.56
Kilis üretme çiftliğinde 50 bin kök Antep fıstığı fidanı satıldı

Kilis Üretme Çiftliği Müdürü Uğur Ulutaş tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre ağaç dikim mevsimi dolayısıyla Kilis ilçesinde 50 bin kök Antep fıstığı fidanı satıldı. Ayrıca zeytin fidanı yetiştirilmesi için iki milyon liralık ödenek ayrıldı.

İlgililer tarafından verilen bilgilere göre ağaç dikimi mevsimi dolayısıyla Kilis üretme çiftliğinde yetiştirilen 50 bin kök Antep fıstığı fidanı satışı yapıldı. Tanesi altı liradan satılan Antep fıstığı fidanı miktarının çevrenin ihtiyacını karşıladığı, isteyenlere verildiği bildirildi.

Ayrıca gelecek yıl çiftçinin zeytin fidanı ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni seraların hazırlanması için iki milyon liralık ödenek ayrıldı. Hazırlanacak zeytin fidanları da ihtiyaç sahiplerine ücreti karşılığında verilecek.

Kilis üretme çiftliğinde bu yıl yumurta ve civciv satışları da yapılacak. Yeni çıkan civcivlerin 35 liradan bir haftalık civcivlerin ise 50 liradan satılacağı açıklandı, isteyenlere, istedikleri kadar civciv satılacağı ve tavukçuların ihtiyaçlarının karşılandığı ifade edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *