ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Zeytin ağaçlarının kesilerek odun yapılmaması istendi

Zeytin ağaçlarının kesilerek odun yapılmaması istendi
YAYINLAMA: 23 Ekim 2022 / 17.51
GÜNCELLEME: 23 Ekim 2022 / 17.51
Tanzim satışından verilen kömürün tonu 13.000 TL oldu

Belediye yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre tanzim satışı kömürün tonu 13.000 TL oldu. Açıklamada zeytin ağaçlarının kesilerek odun yapılmaması istendi. Konuyla ilgili olarak belediye başkanı Ahmet Turan Ertuğ tarafından yapılan açıklama şöyle:

Vatandaşlarımın kışın sanayide ve ısınmada kullanılacak kömür ihtiyacını karşılamak için yoğun çaba harcamaktayım. Tahsis edilen 40 tonluk kömür ihtiyacının Şırnak’tan olan 10.000 tonu Kütahya civarındaki Seyit Ömer kömür ocaklarına aktarılmıştır.

Seyit Ömer’in kömürü kalitesi ve nakliyeden doğan fiyatı pahalı görülerek daha uygun ocaklardan tahsisle karşılanmayan kömür sağlanması için her türlü çaba harcanmaktadır. Tahsis kömürünün akışı yavaş olduğundan müteahhidin mukavelesi feshedilerek daha süratli götürüp getirmesi için tedbir alınacaktır. Bu arada 5000 ton kömür Şırnak vasfından olmak üzere Serbest piyasadan sağlanıp tonu 13.000 TL’den vatandaşa satılacaktır.

Bu kömür, tahsis kömüründen daha vasıflı olduğu için pahalıya satılabilmektedir. Bu kömürden 400 tonun bağlantısı kurulmuştur. Serbest kömür satışı yapan bayilere hitap ediyorum:

Kömürün satış bedeline, kömürün alınış fiyatına nakliye bedeli yüzde 3 TL ve yüzde 10 kar eklenmek suretiyle satılacaktır. Aksi hareket edenler hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Belediye odun tanzim satış mağazalarında tutuşturma odunu satışı sürdürülmektedir. Odun satış bedelleri müdürlüğünden öğrenilebilir, isteyen vatandaşlara tutuşturma odunu satışı imkan oranında yapılacaktır. İlk partide resmi daire ve kurumların odun ihtiyacı karşılanacak ve halkımızın tutuşturma odunu ihtiyacının karşılanabilmesi için her türlü önlem alınacaktır. 

Odun satış depolarına hitap ediyorum:

Ormandan alınan odun bedeline nakliye bedeli yüzde 3 TL ve %10 kar eklenmek suretiyle satış yapabilirsiniz. Bunu yapmadığınız takdirde yasal işlem yapılacaktır, satış bedeli için dondurulmuş fiyat uygulanacaktır.

Çok miktarda zeytin satıldığı ve fahiş fiyat alındığı gözlenmektedir. Zeytin milli ekonomimizde büyük yeri olan mahsuldür. Zeytin mahsulünü azaltıcı zeytin ağaç katliamından vatandaşlarımın kaçınması gerekir. Bugün odun fiyatlarının yüksek oluşundan yararlanılarak zeytini imha etmek en azından memleketin zeytin varlığını imha etmek demektir. Buda gelecek nesillere karşı suç işlemektir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *