ANASAYFA arrow right Yaşam

“Zeugma’nın Gözü” adlı artırılmış gerçeklik tabanlı projesi ödül kazandı

YAYINLAMA: 05 Eylül 2022 / 15.12
GÜNCELLEME: 05 Eylül 2022 / 15.12
Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in akademik paydaşı olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) SİMURG Takımı, “Zeugma’nın Gözü” adlı artırılmış gerçeklik tabanlı projesiyle, bu yıl Samsun’da yapılan TEKNOFEST KARADENİZ yarışmalarında “Turizm Teknolojileri”kategorisinde birinci olmayı başardı.

HKÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan “SİMURG” takımı tarafından hazırlanan proje ile, Gaziantep’teki müze ve benzeri tarihi ve turistik mekanların modellenmesi ve artırılmış gerçeklikle sanal olarak gezilebilir hale getirilmesi sağlandı. Başlangıç aşamasında Zeugma Müzesi’ne odaklandığı için “Zeugma’nın Gözü” adını alan projenin kapsamı süreç içerisinde artırıldı ve etkin bir sanal gerçeklik uygulaması geliştirildi. Uygulamanın özellikle bu tür mekanları fiziksel olarak ziyaret edemeyecek bireyler için önemli bir fırsat oluşturabileceği öngörülüyor. 

HKÜ’nün Turizm Teknolojileri kategorisinde birinciliği kazanan SİMURG Takımı; madalya, plaket ve 20 bin TL’lik çekten oluşan ödüllerini Samsun’da düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *