ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zeugma, turizme büyük katkı sağlayacak

Zeugma, turizme büyük katkı sağlayacak
YAYINLAMA: 15 Şubat 2021 / 13.02
GÜNCELLEME: 15 Şubat 2021 / 13.02

Gaziantep Müzesi ve Zeugma Antik Kenti’ni ziyaret eden Turizm Bakanı Mustafa Taşar daha sonra Nizip’e geçerek incelemelerde bulundu. Taşar ilk olarak İstanbul’dan gelen bir heyetle birlikte Gaziantep Müzesi’ni ziyaret etti. Müzedeki mozaikleri inceleyen Taşar ve beraberindekiler, restorasyon çalışması devam eden 50 metrekarelik mozaiğe hayran kaldı.

Daha sonra Zeugma Antik Kenti- ’ne hareket edildi. Burada sosyal tesislerin açılışını yapan Taşar, Zeugma Antik Kenti’nin bir an önce tesisleşmesi gerektiğini söyleyerek, “Turizm açısından Gaziantep’in keşfedilmeyen pek çok yönü vardır. Kenti turizm açısından da bir cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Bugüne kadar kentimizde turizm olgusu deniz kum ve güneş olarak düşünülürdü. Bu nedenle turizm 6-7 aylık bir döneme sıkıştırıldı. Ancak şu anki Zeugma Kenti’ni de görüyoruz ki turizm açısından çok büyük yararlar sağlayacak. Türk ve dünya kamuoyunun dikkatinin buraya çekilmesi çok önemli katkılarda bulunmuştur.

Zeugma’yı dünyaya çok daha iyi bir şekilde tanıtmamız gerekir. 200 Milyar lira harcanarak bu tuvaletler yapıldı. Şimdi diyecekler ki bakanın işi gücü yok tuvalet açıyor. Buraya gelen insanlar burada her türlü ihtiyaçlarını karşılamak. Turizmin gelişmesinde tesisleşme çok önemlidir. Zeugma’nın Gaziantep’in turizminin gelişmesinde çok önemli rol üstleneceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. Turizm Bakanı Taşar bugün Gaziantep’te çeşitli açılışlara katıldıktan sonra İstanbul’a hareket edecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *