ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zeugma kazıları yeniden yabancı ilgisini artıracak

Zeugma kazıları yeniden yabancı ilgisini artıracak
YAYINLAMA: 15 Kasım 2022 / 14.08
GÜNCELLEME: 15 Kasım 2022 / 14.08
Zeugma‘nın gündeme gelmesi ve yabancı turist sayısının arttığı ilimizde, kazılara ara verilmesi ile kazanılan hareketliliğin yeniden kaybedildiği ifade edildi.

Yedi ayda 100.000 turist geldi

2003 yılının ilk yedi ayında konaklayan yerli turist oranının %10 artış gösterdiği, yabancı turist oranında ise %30 düşüş olduğu belirtilirken, 2003 yılında turizm belgeli otellerde ilk yedi ayda toplam 93.000 yerli turist, 7000’de yabancı turist konakladığı açıklandı.

Yabancı turist sayısı azalmıştı

Kültür Müdür Vekili Mehmet Doğan, Gaziantep’in geçmiş yıllara oranla yerli ve yabancı turistler tarafından daha sık tercih edildiğini, ancak gerek kazıların durması gerek bölgenin konumundan dolayı yabancı turistlerin ilgisinin son iki yılda biraz azaldığını vurguladı.

Yeniden hareketlilik başlayacak

Doğan, konaklayan yabancı turist sayısının azalmasının kent için üzücü olduğunu, ancak günübirlik ziyaret ve turların bu rakamların dışında olduğunu belirtirken, “Zeugma’nın ilk gündeme geldiği zamanlarda Gaziantep gerçekten turizm açısından çok güçlü bir rüzgârı arkasına almıştı. Bu rüzgâr Gaziantep’in tanıtımı için gerçekten çok faydalı oldu. Gaziantep’te otellerden bakırcılara kadar pek çok sektör ve esnafın yüzünü güldürdü. Son iki yıldır konaklayan yabancı turist sayısında azalma olsa da ancak ben yeniden beklenen hareketliliğin yaşanacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

Günü birlik turlarda Gaziantep tercih ediliyor

Günü birlik turlar ve ziyaretler için Gaziantep’in geçmiş yıllardan daha fazla tercih edildiğine dikkat çeken Doğan, “Konaklama yerlerindeki yapılan anket sonuçları belki beklentimizi karşılamıyor olabilir. Fakat tanıtımı yapılan Gaziantep özellikle günübirlik turlar ve geziler için tercih ediliyor” dedi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *