ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zeugma deneyimi örnek oluşturacak

Zeugma deneyimi örnek oluşturacak
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2022 / 18.15
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2022 / 18.15
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından, Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında arkeolojik kazı ve kurtarma çalışması ile edinilen deneyimlerin ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağı bildirildi.

Suya dayalı kalkınma da arkeolojik korumacılık peyzaj yapma deneyimi konulu seminer, dört ile 5 Mart 2013 tarihleri arasında Şanlıurfa GAP Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

İngilizce ve Türkçe olarak düzenleyecek seminere, bölge kalkınma projelerinin yürütülmekte olan işlerin teknik personeli, mühendisler ve yönetici kadroları ile arkeolog, konservatuvar, restoratör, mimar gibi koruma-kurtarma çalışmaları konularında çalışan meslek grupları katılacak.

Roma Arkeolojik Koruma Merkezi’nden Dr. Roberto Nardi ve Mozaik Koruma Uluslararası komitesinden Prof. Dr. Gael Guichen İle GAP idaresi Başkanlığının arkeolog ve sanat tarihçisi katılacak. Eğitim seminerinin ilk gününde kültürel varlıkların korunması ve değerlerin geleceğe taşınması konusu ele alınacak.

Seminerin ikinci gününde ise mozaiklerin yerinde korunmasına ilişkin teknikler, ilke ve yöntemler, ayrıca restorasyonda kullanılan malzemelere yönelik bilgiler verilecek. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *