ANASAYFA arrow right Güncel

Zamlar, omicron ve kar tüketimi frenledi, üretimi sekteye uğrattı

Zamlar, omicron ve kar tüketimi frenledi, üretimi sekteye uğrattı
YAYINLAMA: 27 Ocak 2022 / 20.41
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2022 / 21.01
Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, yoğun kar yağışı dolayısıyla Gaziantep’te olağanüstü hâl ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

İnce, “Zamlar, omicron ve kar yağışı tüketimi frenledi, üretimi ise sekteye uğrattı. Yıl başından itibaren enerji, işçilik, vergi ve akaryakıt zamları ayakkabı fiyatlarına yansımaya başlamasının yanı sıra salgının da tüm dünyada artması tüketimi ve üretimi olumsuz etkiledi. Esnafın ayakta durması için elektrik, vergi matrahında, BAĞKUR ile SSK primlerinde kolaylıklar sağlanmalı. Yoksa esnaf, ışığını yakamayacak hale gelecek” dedi.

Ayakkabı üretimi yüzde 30 düştü

Çarşı ve online satış sitelerinde, ayakkabı üretiminden kaynaklı olarak satışlarda bir düşüş söz konusu olduğunu dile getiren İnce, “Şu anda ayakkabı üretiminin yüzde 30 düştüğünü düşünüyoruz. Geçen yılın son çeyreğinde hızlı kur atağının yanı sıra yeni yıldan sonra ardı ardına gelen zam esnafı ve sektörü etkiledi. Ayakkabı sektöründe indirimin dönemi olmasına rağmen alışveriş yavaşladı. Akaryakıt zammı sektörde güçlü bir şekilde hissedildi” ifadelerine yer verdi.

İşçi ve esnafımız mağduriyet yaşadı

İnce, “GATEM, Nizip Caddesi, Ünaldı, KÜSGET, Aydınlar Mahallesi ayakkabı üretiminin en yoğun olduğu yerler. Bunun dışında Gaziler, Mütercim Asım, Şıhcan-Alaybey bölgesi ise perakende satışın ana merkezi. Fakat GATEM üvey evlat muamelesi gördü. Çünkü kar temizleme araçları yeterince bize ulaşamadı, dolmuş, yokuşu çıkamadı. Dolayısıyla işçi ve esnafımız mağduriyet yaşadı” tespitini yaptı. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *