ANASAYFA arrow right Güncel

Zabıtalar da aşıda öncelik istiyor

Zabıtalar da aşıda öncelik istiyor
YAYINLAMA: 19 Nisan 2021 / 20.35
GÜNCELLEME: 19 Nisan 2021 / 20.57
Tüm Bel Sen Gaziantep Şubesi Eski Başkanı Bekir Hançerkıran, zabıtaların bir an önce aşı yapılması gerektiğini söyledi.  “Hakkımız olan aşının bir an önce yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullanan Hançerkıran, “İşi gereği dışarıdan çok fazla insanla temas halinde ve ortamlarda bulunan, denetleme yapan zabıtalara bir an önce aşı yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı genelgesine göre aşılama sırasında zabıtaların A4 grubu içerisinde yer aldığını hatırlatan Hançerkıran, “Birinci aşamada bulunan gruplara aşı yapılmış, ikinci aşama gruplara geçilmiş. İkinci aşamada yer alan 60 yaş üstü, A3'te yer alan İçişleri Bakanlığı, A5’te yer alan Adalet Bakanlığı, A6’da yer alan Cezaevi, A7’de yer alan eğitim sektörü personeline aşı randevusu açılmış olup aşı yapılmaya da başlanırken, A4 grubu içerisinde bulunan zabıta personeline aşı randevusu açılmamış dolayısıyla aşılama çalışması başlatılamamıştır. Pandeminin başlamasından bu güne kadar birçok zabıta memurunu Covid nedeniyle kaybettik, ancak bir daha kaybetmek istemiyoruz” diye konuşma yaptı.

Hançerkıran, “Bir an önce zabıta personeline Sağlık Bakanlığınca yayımlanan liste gereğince aşı yapılması zaruri olup aynı zamanda tüm yerel emekçilerine de aşı yapılması hizmetin devamlılığı açısından önem ve arz etmektedir. Bu konuda belediye başkanlarımıza görev düşmektedir. Her alanda görevlendirilen, yeri geldiğinde belediyenin aynası denilen zabıta personeline sahip çıkılması, hakkımız olan aşının bir an önce yapılması için ilgili bakanlık ile irtibata geçilmesini istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *