ANASAYFA arrow right Yaşam

Zabıta memurlarının hayatları riske atıldı

Zabıta memurlarının hayatları riske atıldı
YAYINLAMA: 04 Ocak 2021 / 20.45
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2021 / 20.58

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı koordinesinde yapılan ‘Hizmet İçi Eğitim’ sınavına tepki gösteren Tüm Bel Sen Gaziantep Şube Başkanı Niyazi Çevik, zabıta memurlarının hayatının riske atıldığını açıkladı.

Pandemi kuralları hiçe sayıldı

Pandemi sürecinin devam ettiği bir dönemde tüm yüz yüze sınavların iptal edilmesine karşın yapılan sınavla pandemi kurallarını hiçe sayıldığını vurgulayan Başkan Çevik, “Kaldı ki ‘Belediye Zabıta yönetmeliğinin ‘Tanımlar’ başlıklı 4/D bendinde Görevde yükselme eğitimi kapsadığı aynı yönetmeliğin ‘Görevde yükselme eğitiminin konuları’ başlıklı 21’inci maddesi ile de zabıta personeline verilecek hizmet içi eğitim konuları belirlenmiştir” diye konuşma yaptı. 

Zabıta memurları, bu süreçte canına dişine takarak çalışıyor

Başkan Çevik, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Personelleri Covid-19’un en sert sürecinin yaşandığı şu günlerde insan sağlığının kazanılmasını, korunmasını, sağlıklı bir şekilde sürdürmesi için kendi sağlığından feragat ederek virüse aldırış etmeden bin bir türlü zorluklara, sıkıntılara rağmen canla başla, canını dişine takarak mesleğini icra ettiklerinin altını çizdi. “Tüm dünya da olduğu gibi ülkemiz özellikle Gaziantep zor bir süreçten geçmektedir. Kentte ki vaka sayıları artarken, Koronavirüs ile mücadelede maske, hijyen ve sosyal mesafenin önemi her zaman vurgulanmaktadır. Fakat tüm toplantılar video konferans yolu ile yapılıp, sınavların iptal edildiği bir zaman diliminde, bu sınav yüz yüze yapılmış olup sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı” dedi. 

Tüm Bel Sen Gaziantep Şube Başkanı Niyazi Çevik, konuşmasını şöyle bitirdi: “Hal böyle iken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından haksız ve yasal dayanağı olmayan uygulama ve görevde yükselme adı altında mevzuat dışı uygulamalarla Zabıta personeline yönelik zulüm ve keyfi uygulamaların ardı arkası kesilmiyor. 23 Aralık 2020 tarihinde Zabıta Daire Başkanlığı kurum Whatsapp hesabı üzerinden mesaj yoluyla Zabıta personeline 29 Aralık 2020 tarihinde ‘Hizmet içi Eğitim Sınavı’ yapılacağı duyurusu bildirmişlerdir. Kötü çalışma koşulları yetmezmiş gibi Zabıta Daire Başkalığının bu keyfi ve mevzuat dışı (yandaş, adamcılık ve mevzuat dışı, keyfi) uygulamalardan bıkmış ve yaka silker duruma gelmiştir. Sonuç olarak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Zabıta memurlarının çalışma koşullarını iyileştirmesini ve keyfi ve mevzuat dışı uygulamanın derhal iptal edilerek yasalar çerçevesinde mevzuata uygun olarak tüm zabıta personelini kapsayacak şekilde, uygun ve sağlıklı koşullarda zamanında yapılmalıdır.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *