ANASAYFA arrow right Yaşam

Zabıta memurları saldırı tehdidi altında çalışıyor

Zabıta memurları saldırı tehdidi altında çalışıyor
YAYINLAMA: 29 Aralık 2020 / 20.38
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2020 / 20.38
Tüm Bel Sen Gaziantep Şube Başkanı Niyazi Çevik, geçen haftalarda 2 zabıta memurunun darp edilmesi olayıyla ilgili açıklamasında,  “Bu saldırıyı gerçekleştiren kişileri şiddetle kınıyor ve en yakın zamanda yakalanarak kanun karşısına çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Çevik, “Covid-19 pandemi nedeniyle olağan üstü günlerin yaşandığı şu günlerde insan sağlığının kazanılması ve korunması ve sağlıklı bir şekilde sürdürmesi için kötü koşullar altında canını dişine takarak emek veren, her koşulda çalışan, mesleğini icra ettiği esnada Covid-19 virüsüne yakalanma riski ile burun buruna kalan belediye emekçileri zabıta memurlarımıza gün geçmiyor ki her gün bir saldırının yenisi ekleniyor” ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Konukoğlu Bulvarı Çimento Kavşağı ve 100 No’lu Cadde üzerinde rutin devriye görevini yürütürken, yol kenarında plakaları sökülmüş vaziyette bulunan ve araçta canlı hayvan satışı yapan şahısları uzaklaştırmak istendiği esnada usulsüz adak satışı yapan kişiler tarafından iki zabıta memurunun saldırıya uğrayıp darp edildiğini anlatan Başkan Çevik, “Bu saldırıda yaralanarak Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesine kaldırılarak müşahede altına alınan Zabıta memurları A.S. ve M.U’ye geçmiş olsun diliyor, saldırıyı gerçekleştiren kişileri şiddetle kınıyor ve en yakın zamanda yakalanarak kanun karşısına çıkarılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Çevik, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Hiçbir zaman ben ‘Yoruldum, çalışmam’ demiyor. Her zaman halkın sağlığını, toplumun sağlığını kendi sağlığından ön planda tuttu. Sokağa çıkma yasağında bile evinde dinlenmedi, çalışmaya devam etti. Lakin bu kadar özverili çalışmaya karşın hak ettiği hem ekonomik hem sosyal hem de kültürel haklarının hiçbirini tam alamadıkları gibi mobbinge maruz kalıyor. En son 10 sendika üyemizin çevre illere sürgün edilmesi mobbing uygulandığının göstergesidir. O nedenle hiçbir belediye sendika ayrımı yapmaksızın, herkese eşit ve adil davranmalı, sendika ayrımı yapmamalı. Bu tür olayların zabıta memurlarının motivasyonunu düşürdüğü gibi çalışma ortamına da büyük zarar veriyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *