ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Zabıta eylem yaptı

Zabıta eylem yaptı
YAYINLAMA: 20 Ağustos 2021 / 13.15
GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2021 / 13.15
Zabıtanın ilkel koşullarda, yetersiz sayı ile görev yaptığı belirtilirken, belediye başkanlarının siyasi inisiyatifi doğrultusunda görev yapmaya zorlandığını, bu nedenle çalışma koşullarının zor ve stresli geçtiği, ücretlerin ise yetersiz kaldığı vurgulandı.

Tün Bel-Sen’e üye zabıtalar dün büyükşehir belediyesi önünde toplanarak belediye başkanlarına ve yasalardaki uygulamalara tepki gösterdi. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görev yapan az sayıda zabıtanın katıldığı toplantıda, Tüm Bel Sen Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Çevik, zabıtanın belediye sınırları içerisinde, düzeni intizamı, halkın sağlığını, huzurunu ve çevreyi korumak bu konuda çıkan yasaları uygulamak, denetim yaparak suç işleyenler hakkında yasal işlem uygulayıp yetkili makama bildiren yasal kolluk kuvveti olduğunu ifade etti.

Bu tanımlamayla, zabıtanın günün en iyi koşullarıyla donatılmış, mesleki eğitimden geçmiş, sağlıklı ve dinamik kadroya sahip, bağımsız bir kurum olarak çalışması gerektiğini söyleyen Çevik Gaziantep’in, 150 mahalle, 850 bin nüfusu, 63 bin esnafı ile ülkenin 6’ncı büyük kenti konumunda olduğunu söylerken, “Yasa gereği bin 500 kişiye bir zabıta memuru düşüyor. Bu durumda kentteki zabıta sayısı 750 dolayında olması gerekirken, üç belediyenin 80 zabıtası bulunduğu, koruma ve benzeri görevlerde çalıştırılan zabıtalarla birlikte bu sayısı 120 civarında. İlkel koşullarda, mesleği eğitimden yoksun, 560 Sayılı Kanun hükmünde kararname ile eli kolu bağlanmış, bunlar da yetmiyormuş gibi belediye başkanlarının siyasi inisiyatifleri doğrultusunda görev yapmaya zorlanan zabıta, bu koşullara rağmen üç belediyede son bir yıl içerisinde yaptığı faaliyetlerle önemini ve çalışma yoğunluğunu açıkça göstermektedir” dedi.

Son bir yıl içerisinde üç belediyede zabıtanın yaptığı denetimlerin toplamının 15 bin 198, tanzim edilen zabıt sayısı bin 893, ihtar verilen iş yeri sayısı 4 bin 455 kesilen maktu ceza tutarının ise 2 bin 850 işyerine 222 milyar 890 milyon lira olduğunu kaydeden Niyazi Çevik, ayrıca yine aynı dönem içerisinde 500 kilo et, 365 kilo eşek ve at eti, 245 kilo kokuşmuş ciğer, 75 kasa balık, veteriner raporu gereği, sağlığa zararlı olduğundan imha edildiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *