ANASAYFA arrow right Ekonomi

Yüzde 25 kapasite ile çalışan mobilya sektöründe ihracat durdu

Yüzde 25 kapasite ile çalışan mobilya sektöründe ihracat durdu
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2020 / 19.57
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2020 / 20.26
Koronavirüs nedeniyle düğünlerin ertelenmesi mobilya sektörünü ve esnafını sıkıntıya soktu

Gaziantep Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu, zorlu bir süreçten geçildiğinin altını çizerken, “Şu anda mobilya sektöründe herhangi bir hareketlenme yok ve yüzde 25 kapasite ile çalışmaktayız. İhracat yapamıyoruz. Dolayısıyla esnaf zor günler geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

2020’nin ikinci çeyreğinde olumsuzlukları telafi  edeceğimizi düşünüyorum

Kutlu, “Ekonomik sıkıntılar, çevremizdeki olaylar ve Koronavirüs salgını nedeniyle çok zor 6 ay geçirdik. Sağlık Bakanlığı’nın ve hükümetimizin aldığı tedbirler neticesinde salgın hastalık kontrol altına alındı. Dolayısıyla sektör ve esnaf olarak umutlarımız bayram sonrasına kaldı. Eğer ki yaşanan olumlu gelişmeler devam ederse 2020 yılının ikinci çeyreğinde tüm olumsuzlukları telafi edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Salgın sonrası sektörün  geleceğinden umutluyuz

Doların yükselmesine değinen Başkan Kutlu, dövize bağlı hammadde fiyatlarında dalgalanmalar yaşandığını kaydederken, “Piyasanın canlı olmaması ve yüzde 25 kapasite ile çalışıyor olmamamız nedeniyle doların yükselmesi pek bir anlam ifade etmiyor. Mobilya sektörü şehrimizin lokomotif sektörlerinden biridir. İnşallah salgın hastalık sonrası sektörün geleceğinden umutluyuz” ifadelerini kullandı.

Şu anda mobilya alanlar kriz  sonrasına göre daha avantajlı olacaklar

Koronavirüs salgın hastalığının bitmesiyle düğün sezonunun açılacağını tahmin ettiklerini vurgulayan Gaziantep Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Piyasalarda ki daralma nedeniyle mobilya fiyatlarında anormal bir yükseliş yok. Ancak piyasa canlandığından ham maddeye gelen zamlar ister istemez fiyatlara da yansıyacak. Şu anda mobilya alanlar kriz sonrasına göre daha avantajlı olacaklar.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *