ANASAYFA arrow right Ekonomi

Yüzde 20-30 kapasite ile çalışan oteller, büyük sıkıntı içerisinde

Yüzde 20-30 kapasite ile çalışan oteller, büyük sıkıntı içerisinde
YAYINLAMA: 23 Aralık 2020 / 20.42
GÜNCELLEME: 24 Aralık 2020 / 20.30
Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, yılbaşı gecesi otellerde eğlence ve canlı müzik gibi programların yasak olduğunu, otellerin bu yasağa uymaları gerektiğini hatırlattı

İşlerin durgun olduğu tespitini yapan Başkan Yılmaz, otellerin yüzde 20-30 kapasite ile çalıştığını ifade etti. “Haftada 3 gün sokağa çıkma yasağı var. Sokağa çıkma yasağı olduğu zaman müşteri gelmiyor. Haftada 4 gün süreyle hizmet veriyoruz. Bu 4 günde sadece acil işi olan geliyor. Onun için sektör sıkıntı çekiyor” ifadelerini kullandı.

Otellerin bu genelgeye uyması gerekiyor

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği ‘Otel-Konaklama Tesislerinde Yılbaşı Programları’ konulu genelgeyi değerlendiren Yılmaz, “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi açık ve nettir. Yılbaşında oteller eskisi gibi eğlence, canlı müzik programları yapamayacak. Kolluk birimleri yılbaşında gereken denetimleri yapacaktır, otellerimiz bu genelgeye uyması gerekiyor. Eğlence, canlı müzik gibi programların yapılmaması da çok doğru bir karar. Çünkü yılbaşında eğlence olduğu zaman Covid-19’un daha hızlı yayılacağını düşünüyoruz. Bunun için yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı var. Bu 4 günde evde kalırsak ve dikkatli olursak vakalar daha da düşecek” dedi.

Ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadık yaşamaya devam ediyoruz

2019 yılın Gaziantep turizmi açısından iyi geçtiğini söyleyen Yılmaz, “Maalesef Covid-19’un başlamasıyla Türkiye ve dünya genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de turizm sekteye uğradı. Zor şartlar altında birlik ve beraberlik içerisinde 2020 yılını geçirdik. Tabi ki ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Ama bu süreci hep birlikte beraberlik içerisinde atlatacağımıza inanıyoruz. Sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat edersek 2021 yılında tekrar eski günlerimize döneceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Otel işletmecilerinin ödemeleri çok ağır

Pandemi nedeniyle acil işi olmayanların şehre gelmediğini kaydeden Başkan Yılmaz,  yabancı turistlerinde gelmediğini hatırlattı. “Otel işletmecilerinin ödemeleri çok ağır. Kira, işçi parası, doğalgaz, su ve elektrik faturaları gibi maliyetler çok ağır. Onun için zor şartlarda ayakta kalıyoruz, ama inanıyorum ki biraz daha dikkat edersek inşallah 2021 yılında tekrar eski günlerimize döneriz” şeklinde açıklamada bulundu.

Sektöre yönelik yeni teşvik paketlerinin çıkması lazım

Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Otel işletmecilerin yükleri çok ağır. Onun için esnafa özellikle çalışan konusunda destekler sunulmasının yanı sıra yeni teşvik paketlerinin çıkması lazım. Çünkü teşvik paketleriyle esnaf kirasını, faturalarını ve çalışan maaşını rahatlıkla ödeyebilir. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı paket daha çok küçük esnaf için. Bizi çok kapsamıyor, biz daha büyük paketler bekliyoruz.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *