ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yüzbaşı Gül: “Türk’ü dünyada yenecek güç yoktur”

Yüzbaşı Gül: “Türk’ü dünyada yenecek güç yoktur”
YAYINLAMA: 24 Kasım 2020 / 13.25
GÜNCELLEME: 24 Kasım 2020 / 13.25
Çanakkale Zaferi’nin 67. yıl dönümü parlak törenlerle kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 67. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de parlak törenlerle kutlandı. Saat 09.00’da Atatürk ve Şehitler Anıtı’na çelenkler konularak saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’mızın birlikte söylenmesiyle gönderlere bayraklar çekildi.

Belediye Tiyatro salonunda devam edilen törenlere Vali Fikret Koçak, Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Rıfat Ercan, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, muharipler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

İlk konuşmayı yapan Yüzbaşı Ahmet Gül, Çanakkale Zaferini belgeler, projeksiyon, şiirlerle donatarak kahramanlık türkülerinin fonunda dile getirdi. Yüzbaşı Gül: “Çanakkale Zaferi dünyada eşi görülmemiş, görülmeyecek büyük bir kahramanlık destanıdır. Burada bir kere daha ispatlanmıştır ki Türk'ü dünyada yenecek güç yoktur. Bunu bütün dünya milletleri kabul etmiş, hayranlıklarını ifadeden geri kalamamıştır.

İkinci konuşmacı Hasan Mercimek Çanakkale Zaferi’ni dile getirdi, öğrenciler tarafından Kurtuluş Savaşı’mızla ilgili nefis canlı tablolar sergilendi. Kahramanlık şiirleri okundu, marşlar söylendi. Törenlerden önce Vali Fikret Koçak tiyatro fuayesindeki Kız Lisesi sergisini açtı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *