ANASAYFA arrow right Eğitim

Yüz yüze sınav kararı iptal edilsin

Yüz yüze sınav kararı iptal edilsin
YAYINLAMA: 24 Aralık 2020 / 18.48
GÜNCELLEME: 24 Aralık 2020 / 18.48
Veli Der Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır: MEB; salgın yayılımının ve uzaktan eğitimde yaşanılan sorunların devam ettiği bir süreçte sınavların yüz yüze okullarda gerçekleşeceği ısrarını sürdürüyor. Çocuklarımızın sağlığından endişe duyuyoruz.

Öğrenci Veli Derneği (Veli Der) okullarda 4 Ocak’tan itibaren yüz yüze yapılması planlanan sınavlara ilişkin açıklama yaptı. Veli Der Genel Merkezi’nde yapılan basın toplantısında konuşan Genel Başkan İlknur Kaya Bahadır, salgın sürecinde eğitimde yaşanan eşitsizliklerin daha da arttığını söyledi.

Aylardır yüz yüze eğitimin başlayabilmesi için fiziksel hareketliliğin azaltılması için çağrıda bulunduklarını vurgulayan Kaya Bahadır, “Okullarda gerekli önlemlerin alınması, uzaktan eğitimde çocuklarımızın ihtiyacı olan gerekli cihazların ve internet erişiminin sağlanması için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Tüm çocuklarımızın kamusal eğitim hakkından sorumlu olan MEB ise uyarılarımızı, yaşadığımız sorunları görmezden gelmeye, gerçekliği olmayan sayısal veriler ve açıklamalarla yaşadığımız sorunları yok saymaya devam ediyor” dedi.

 “Okullarda yeterli önlemler alınmadı”

“Fiziksel hareketliliğin azaltılmasına yönelik adımlar atılmadı” diyen Kaya Bahadır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Okullarda gerekli ve yeterli önlemler alınmadı. Salgın yayımının artması nedeniyle okullar, sınıflar karantinaya alındı, seyreltilmiş yüz yüze eğitim önlemlerin yetersizliği nedeniyle sonlandırıldı.

“MEB; salgın yayılımının ve uzaktan eğitimde yaşanılan sorunların devam ettiği bir süreçte sınavların yüz yüze okullarda gerçekleşeceği ısrarını sürdürüyor. Bilim insanlarının uyarıları ise çok açık; 4 haftalık acil kapanma kararının bir an önce uygulanması gerektiği, salgın yayılımının her geçen gün arttığı, 10-19 yaş arası öğrencilerin semptom göstermeseler dahi bulaşı oranlarının yüksek olduğunu ısrarla ifade diyorlar. Salgın yayılımı artışı nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma yasağından hemen sonra yüz yüze sınavların gerçekleşecek olması ise başlı başına büyük bir çelişki.”

 “Müfredat seyreltilmedi”

Son olarak milyonlarca öğrencinin hala uzaktan eğitime erişemediğini belirten Kaya Bahadır, şunları söyledi: “Ulaşabilen çocukların ise yüzde 64’ ü cep telefonu ile uzaktan eğitime erişmeye çalışıyor. Çocuklarımızın büyük çoğunluğunun gerçek anlamda uzaktan eğitime erişemediği somut bir gerçeklik. Salgına rağmen müfredat seyreltilmedi.

"Çocuklarımız tüm kazanımlardan sorumlu. Salgının başından itibaren uzaktan eğitime gerekli cihazı ve internet erişimi olmadığı için hiç ulaşamayan veya sınırlı bir şekilde ulaşan çocuklarımız salgın yayılımına ve sağlık riskine rağmen yüz yüze sınavlara mecbur bırakılıyor.

"Çocuklarımızın sağlığından endişeliyiz"

“MEB; biz velilere, çocuklarımıza rağmen kararlar alamaz, uygulayamaz. Ödediğimiz vergilerle okullar biz velilere, tüm yurttaşlara aittir. Eğitim ile ilgili tüm kararlar biz veliler ile birlikte alınmalıdır. Çocuklarımız ülkemizin bugünü ve geleceği…

"Çocuklarımızın sağlığından ve geleceklerinden endişeliyiz. Eğitim en temel haktır. MEB tüm çocuklarımızın eğitim hakkından sorumludur. Çocuklarımızın uzaktan eğitimde ihtiyaç duyduğu tüm cihazlar ve internet erişimi devlet tarafından ücretsiz sağlanmalı ve yüz yüze sınav kararı bir an önce iptal edilmelidir.”

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *