ANASAYFA arrow right Eğitim

Yüz yüze eğitimde geçen hafta 1636 sınıf kapandı

Yüz yüze eğitimde geçen hafta 1636 sınıf kapandı
YAYINLAMA: 04 Ekim 2021 / 18.29
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2021 / 18.29
Eğitim Sen 27 Eylül-1 Ekim yüz yüze eğitimde vaka tespit tablosunu yayınladı.

Buna göre; 36 şehirde, 154 ilçe ve 16 köyde kapanan sınıf sayısı 1636. Temaslı pozitif öğretmen sayısı 827, temaslı pozitif öğrenci sayısı 4681.

Tam zamanlı yüz yüze eğitimi savunan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güven içinde yürütülebilmesi için tüm tedbirlerin alınması ısrarını yineledi.

Eğitim Sen ayrıca 27 Eylül-1 Ekim yüz yüze eğitimde vaka tespit tablosunu yayınladı. Buna göre; 36 şehirde, 154 ilçe ve 16 köyde kapanan sınıf sayısı 1636. Temaslı pozitif öğretmen sayısı 827, temaslı pozitif öğrenci sayısı 4681.

"MEB'in yüz yüze eğitimi istiyormuş gibi yapıp hiçbir tedbir almamasını kabul etmeyeceğimizi ve çocuklarımızın hakkı olan sağlıklı ve güvenli ortamlarda yüz yüze eğitim için tüm tedbirlerin alınması mücadelesini yükselterek yürüteceğimizi bir kez daha belirtiyoruz" diyen Eğitim Sen şu açıklamayı yaptı:

"MEB, yıllardır kadrolu yardımcı personel alımı yapmamakta ve ihtiyaçlar İŞKUR üzerinden geçici görevlendirmelerle geçiştirilmektedir. Yüz yüze eğitimde bir ay geçmiş olmasına rağmen okullarımızın büyük çoğunluğunda yardımcı hizmet personeli ihtiyacı halen giderilmemiştir. Tüm okullarda temizlik görevlisi yardımcı personel hemen göreve başlamalıdır. Kamu hizmetlerinin sürekliliği, düzenliliği ve halka daha nitelikli olarak sunulması için eğitimde her türlü güvencesiz istihdam uygulamasından derhal vazgeçilmeli, herkese kadrolu ve güvenceli istihdam sağlanmalıdır.

"MEB, yüz yüze eğitim için alınacak tedbirleri sadece maske ve hijyen malzemesi olarak görmekte ve diğer bütün tedbirlerin alınmasını sürekli ertelemektedir. Ek derslik ve ihtiyacın tamamı kadar öğretmen ataması yapmayarak seyreltilmiş sınıf uygulamasını da başaramamıştır. Bu durumda kalabalık sınıflarda öğrenci ve öğretmenin 40 dakika boyunca maskeli bir şekilde ders işlemesi sağlıksız bir ortam yaratmakta ve riski arttırmaktadır. Ders sürelerinin 30 dakikaya indirilmesi talebi hem eğitim emekçileri hem de velilerimiz tarafından yoğunca dile getirilmektedir. MEB'i bu konuda da bir an önce düzenleme yapmaya ve ders sürelerini 30 dakikaya indirmeye çağırıyoruz.

"Okullarımızda havalandırma sistemleri olmadığı gibi pencere sistemleri de düzenli bir havalandırmaya uygun değildir. Bu konuda gerekli çalışmalar başlatılmamıştır. Kış aylarının yaklaşmakta olduğu dikkate alındığında öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlıklı bir derslik ortamına kavuşabilmesi önemlidir. Bu konuda acilen çalışma başlatılmalı ve yüz yüze eğitimin devam etmesi riske atılmamalıdır."

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *