ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yuvarlak geçidi, yağmur geçidi oldu

Yuvarlak geçidi, yağmur geçidi oldu
YAYINLAMA: 21 Ekim 2022 / 14.17
GÜNCELLEME: 21 Ekim 2022 / 14.17
Gündemin en ilginç maddesi İnönü Mahallesi’ndeki yuvarlak geçidinin ismini yanlış yorumlara neden olduğu iddiasıyla yağmur olarak değiştirilmesi teklifiydi. Yuvarlak geçidinin isminin, yağmur geçidi olarak değiştirilmesine oybirliğiyle karar verildi.

Şahinbey Belediye Meclisi olağanüstü gündem maddesi ile toplandı. Gündemin ilk maddesi Bülbülzade caminin doğusundaki konut alanlarının parka dönüştürülmesi hakkındaki tadilat teklifiydi. Söz konusu karar imar komisyonundan geldiği şekliyle oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

SİT alanları ticarethane olarak kullanılabilecek

Gaziantep Büyükşehir imar yönetmeliği ve Gaziantep koruma amaçlı imar planı yönetmeliği‘nde ticaret bölgelerinde yapılaşma şartlarında var olan uyumsuzluğun giderilmesi, koruma bölgeleri tabir edilen tarihi SİT alanlarında yer alan Tipoloji yapı nizamında olan alanlarda kullanım kolaylığı ve lejantın düzenlenmesi çalışması hakkındaki teklif imar komisyonu raporuyla Meclis’e geldi.

Söz konusu madde hakkında açıklama yapan başkan, “İmar planı yönetmeliğine Tılbaşar, Türktepe, Şekeroğlu ve tepe mahalleleri koruma amaçlı imar planında SİT alanı yapılaşmaları koruma amaçlı. Buraları ticaret alanı olarak kullanmak isteyen, butik otel yapmak isteyenler bize başvuruyor. Ancak koruma amaçlı imar planıyla bizim yürürlükte bulunan imar yönetmeliğimizde çelişki var. Bu çelişkiyi ortadan kaldırmak için de imar yönetmeliğimizi baz alarak imar yönetmeliğinin kriterlerine ticaret alanı olarak kullanılmasını önerdik. Komisyonda kabul etti. Bu karar, Adana kültür tabiat varlıkları kuruluna gidecek o kurulda gerekli incelemeler yapılıp onaylandıktan sonra koruma imar planında var olan yönetmenlik koşulları ana imar yönetmeliğine uygun hale getirilecek ve vatandaşlara bu şekilde ruhsat vereceğiz” diye açıklama yaptı. Söz konusu madde hakkında söz alan olmayınca İmar Komisyonundan geldiği şekliyle oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Gaziantep Valiliği’nin belediye mülkü olan alan üzerine spor salonu yapmak için tahsis istemesi ile ilgili madde okundu. İmar Komisyonunca belediye alanının Gaziantep Valiliği‘ne tahsisinin uygun görüldüğü, ancak Şahinbey Belediyespor‘un istediğinde ücretsiz olarak kullanımı şartının konulduğu açıklandı. İlgili madde üzerinde söz alan olmayınca imar komisyonundan geldiği şekliyle oylamaya sunuldu oy birliği ile kabul edilirken, Düztepe mahallesinin bölünme teklifi hakkındaki madde komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.

Yuvarlak geçidi, yağmur geçidi oldu

Meclisin en ilginç maddesi de İnönü Mahallesi’ndeki yuvarlak geçidinin yanlış yorumlara neden olduğu iddiasıyla isminin yağmur olarak değiştirilmesi teklifiydi. Söz konusu madde üzerinde de söz alan olmayınca yuvarlak geçit, yağmur geçidi olarak değiştirilmesine oybirliğiyle karar verildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *