ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yurtdışında yüksek öğretim olanakları

Yurtdışında yüksek öğretim olanakları
YAYINLAMA: 22 Kasım 2022 / 19.02
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2022 / 19.02
42 Devlet Üniversitesi’nin temsilcisi olan Kota eğitim şirketi, düşük maliyetle yurtdışı eğitim konusunda gençleri bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenliyor.

Grand Otel’deki toplantıya katılan Kota eğitim grup başkanı Niyazi Hepgüler, “1milyar 200 bin gencin üniversite beklentisi hüsranla sonuçlandı. Gerek 3 saatte sığdırılmaya çalışan yılların bilgisine gerekse heyecanı gerekse yanlış tercihler. Özetle bir yılı kaybeden gençlik, aile ve bir ülke. Yurtdışı alternatifleri ise değerlendirme aşamasında. Ama nereye kadar? Amerika ve İngiltere uzak ve pahalı ama en bilineni. Akademik geçmişi 1700’lü yıllara dayanan Türkiye ile aynı zaman diliminde ve ikliminde olan uçakla 1,5 saat uzaklıkta olan ve en önemlisi Türkiye maliyetlerinde olan bir ülke ve dünyanın 130 ülkesinden öğrenci var Ukrayna’da” diye konuştu.

Gençlere uygun fiyatla eğitim öğretim fırsatı sunacaklarını belirten Hepgüler, “YÖK denklik olan uçak mühendisliğinden, bilgisayar mühendisliğine, sosyal bilimlerde siyaset pazarlamadan spor üniversitelerinde antrenör eğitimine rehabilitasyona kadar akla gelen gelmeyen özel ihtisas dallarını gençlere aktarmak istiyoruz. Artık bizim gençlerimiz de dünya standartlarında uygun maliyetlerle yurtdışı eğitim olanağına sahip olabilecekler” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *