ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yurt dışından şehrimize gelen kolileri depolar almaz oldu

Yurt dışından şehrimize gelen kolileri depolar almaz oldu
YAYINLAMA: 12 Kasım 2020 / 12.46
GÜNCELLEME: 12 Kasım 2020 / 12.46

Yurt dışında çalışan işçiler tarafından yakınlarına gönderilen eşyalar PTT ambarlarını doldurdu. Her gün gelen yeni paketler nedeniyle depolarda koyacak yer kalmadı. Üç aydan beri yakınının yurt dışından gönderdiği armağanı almak için bekleyen vatandaş sayısı çoğunlukta.

PTT'ye yurt dışından gelen paketleri kontrol ederek vatandaşlara teslim edecek olan gümrük memurları yasak savma kabilinden haftada bir gün uğruyor. Bu da her gün yeni yeni gelen yurt dışı paketleri dolayısıyla paketlerin birikmesine ve PTT depolarının gelen paketleri almaz duruma düşmesine neden oldu.

Bir süre önce belirttiğimiz gibi Kahramanmaraş ve Adıyaman illeriyle Gaziantep'te oturan vatandaşların yurt dışından gelen paketlerin kontrolü başmüdürlüğün Gaziantep'te bulunması dolayısıyla şehrimizde yapılıyor. İşin ciddiyetini kavramayan gümrük memurları PTT'ye gelerek görev yapmak istemiyorlar. İlk günlerde gelen gümrük memurları bir süre çalıştıktan sonra PTT'ye uğramaz oldu.

Yurt dışında yakınları bulunan ve armağanlarını almak için aylardan beri bekleyen vatandaşlar: “Daha ne kadar bekleyeceğiz? Bir paketin kontrol edilerek dağıtılması bu kadar güç bir iş midir? İşin üzerine niçin ciddi olarak eğilinmez. Vazife kimin ise bunu yapsın. Paketlerimizi beleş getirmiyorlar. Yurt dışından bir günde yurda giren armağanlarımızı almak için üç ay bekliyoruz. Bu ne rezalettir” diyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *