ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yurt dışından PTT’ye gelen koliler, bir hafta içinde vatandaşın eline geçecek

Yurt dışından PTT’ye gelen koliler, bir hafta içinde vatandaşın eline geçecek
YAYINLAMA: 16 Eylül 2020 / 16.31
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2020 / 16.31
Vali Muavini Çetin, gazetemizin yayınından ötürü teşekkür etti ve konu ile vilayet olarak yakından ilgileniyoruz dedi.

Yurt dışından, yılbaşı dolayısıyla işçilerimiz tarafından yakınlarına armağan olarak gönderilen eşyaların PTT’ye kontrol için gümrük memuru gönderilmemesi nedeniyle iki aya yakın bir süredir beklediğini ve PTT ambarlarının dolduğunu bildirmiştik.

Konuyla ilgili olarak dün Vali Yardımcısı Ahmet Nedim Çetin gazetemize bilgi verdi. Sorunun önemi üzerinde duran ve gazetemizin yayınından dolayı teşekkür eden A. Nedim Çetin şunları söyledi:

“PTT’deki önemli bir sorunu bizlere ulaştırdığınız için teşekkür ederiz. Haberiniz üzerine PTT Başmüdürlüğü ve gümrük müdürlüğü ile temasa geçerek konuyu öğrendik. Bir hafta içinde çözümlenmesi ve vatandaşların ellerine armağanlarının geçmesi için gümrük müdürlüğüne yazı yazdık. İhracat dolayısıyla işleri çok sıkışık imiş. Bu hafta PTT’ye bir memur gönderecekler. Bir hafta içinde yurt dışından gönderilen armağanlar sahiplerinin eline geçecek ve PTT deposu boşaltılacak.”

Konuyla ilgili olarak PTT yetkilileriyle yaptığımız görüşmede, sorunun vilâyet tarafından ele alındığı, kendilerinden bilgi istendiği, bir haftaya kadar eşyaları kontrol için gümrük memurunun görevlendirileceğinin bildirildiği söylenerek:

“Bu işleri bir günde halledilecek cinsten değil. En az bir hafta içinde çözümleneceğini tahmin ediyoruz. Müessesemizin güç durumdan kurtulmasında yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz.” denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *