ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yurt dışına ihraç edilen hayvanın yüzde 80’i ilimizden ihraç ediliyor 

Yurt dışına ihraç edilen hayvanın yüzde 80’i ilimizden ihraç ediliyor 
YAYINLAMA: 08 Eylül 2020 / 21.25
GÜNCELLEME: 08 Eylül 2020 / 21.25
İhraç edilen hayvanlar günlerce vagonlarda bekleyince zayıflayıp milyonlarca dolar zarara neden oluyor. Bir ihracatçı yılda 30 milyon dolarlık hayvan ihracatı yaptı.

Daha önceleri Adana'dan yapılan yurt dışına hayvan ihracatı, son bir yıl içinde ilimize kaydı. Bunun başlıca nedeni hayvan getirilen doğu illerine ilimizin daha yakın olması, Suriye ve diğer Arap ülkelerinden gelen hayvan alıcılarının Gaziantep'e gelmeleri, bunun yanı sıra büyük hayvan ihracatçılarının Gaziantep'e yönelmeleri.

Hayvan ihracatçıları tarafından ifade edildiğine göre son bir yıl içinde yurt dışına yapılan hayvan ihracatının yüzde sekseni ilimizden yapıldı. Bu ihracatçılardan birisi tek başına 30 milyon dolarlık canlı hayvan ihracatı yaptı.

Hayvan ihracatçılarının başlıca sorunları arasında hayvanların beşer, onar, 20 şer tartılarak büyük güçlük çekildiği, zaman kaybına ne den olduğu, 5-13 bin hayvanın tartılma işinin günlerce sürdüğü, İkinci sorunları da ihraç edilecek olan hayvanların kontrolü için veteriner bulunamaması. Bir diğer sorun hayvan pazarının çamur deryası gibi olması ve inşanın yürümekte güçlük çektiği, hayvanların pazarda batağa saplanarak zayıflamasıdır İhracatçıların önemli sorunlarından birisi de vagon bulamamak. Bulunan vagonların hareket etmesi için beş altı gün bekletilmesidir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *