ANASAYFA arrow right Ekonomi

Yurt dışı uçuşlar açılmadığı sürece sıkıntılarımız sürecek

Yurt dışı uçuşlar açılmadığı sürece sıkıntılarımız sürecek
YAYINLAMA: 06 Nisan 2021 / 20.55
GÜNCELLEME: 06 Nisan 2021 / 20.55
TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, öğrenci servislerinin boşa çıkmasıyla beraber kaçak turlarda bir artış yaşandığını anlattı

Pandemiden en çok etkilenen meslek grubu olduklarını dile getiren Başkan Kılınç, “Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi bölge acentelerini de olumsuz yönde etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Personellerimiz işlerinden oldu, hac ve umre turizmi de 2 yıldır kapalı olduğundan bu sektördeki acenteler hiç iş yapamıyor. Uçuşlar kısır bir döngü haline geldi ve yurt dışı uçuşlar açılmadığı sürece sıkıntılarımız devam edecek” tespitini yaptı.

Yeni normalleşme başladı ancak kısa sürdü

Seyahat acentelerinin kısa çalışma ödeneğinden yararlanamadığının altını çizen Kılınç, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin tarafından bin 500 TL maddi yardım sağlandı. Kendisine acentelerimiz adına teşekkür ediyoruz. Bizler bölgeye ve ülkeye turist getirerek ticari bir sirkülasyon sağlamaktayız. Ne yazık ki turizm seyahat acentelerine özellikle bakanlığımız tarafından yeterli destek ve önem verilmedi. Umarım pandemi süreci bir an önce biter ve kendi desteğimizi kendimiz yaratırız. Yeni normalleşme başladı, fakat yeni bir dalga getirdi. Turizm hareketliliği başladı, lakin kısa sürdü. İnsanlar normalleşmeyi tamamen eski yaşantımıza dönmek olarak anlıyor. Virüs bitene kadar veya minimuma inene kadar eski halimize dönemeyiz. O sebeple virüsle mücadele edebilmemiz için insanlarımız yaşam tarzlarını ve alışkanlıklarını değiştirmek zorunda. Daha mesafeli, kendi ve çevresini düşünerek bir hayat sürdürmek zorundalar. Aksi takdirde bu sürecin uzamasına neden olurlar. Virüsle mücadele tedbirlerini bir sorumluluk olarak kabul etmeleri lazım” ifadelerini kullandı.

Kaçak turlarda artış söz konusu

Başkan Kılınç, öğrenci servislerinin boşa çıkmasıyla beraber kaçak turlarda bir artış yaşandığını anlattı. “Tur işinin birçok sorumlulukları vardır ve herhangi bir kazada, ya da olayda ciddi sıkıntılar doğabiliyor. Kazancı anlık hesaplamamak lazım. İnsanların can güvenliği her şeyden önemlidir. Seyahat acenteleri sağlıklı, güvenli, eğlenceli ve kaliteli bir zaman geçirtmek için hizmet vermektedir.  Bu denetimleri daha sağlıklı yapabilmemiz için 1618 sayılı yaşamınızın acil bir şekilde güncellenmesi lazım. Yasa değişikliği için bakanlığa sunduğumuz yasa bir an önce meclisten geçmesi lazım. Bizler o zaman kaçak faaliyetlerle daha sağlıklı mücadele etme şansını buluruz” değerlendirmesinde bulundu.

Seyahat acentelerine sahip çıkılması gerekiyor

TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, konuşmasını şöyle bitirdi: “İnsanlar kurallara uyarsa ve aşılama eylemine hız verilirse bu sürecin çok hızlı biteceğine eski işlerimize kavuşacağımıza inanıyorum. Bu süreçte turizm seyahat acenteleri meslek grubunun ülkemize kazandırmış olduğu maddi gücü şüphesiz ki herkes anlamıştır. Beklentilerimiz ise bu meslek grubuna sahip çıkılması ve zor durumda olan acentelerimize destek çıkılması önem arz etmektedir. Ama mevcut Turizm bakanı varken bu mümkün değildir. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bu makamı bıraktığı an bize destek olacaktır diye düşünüyoruz.” Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *