ANASAYFA arrow right Ekonomi

Yurt dışı uçuşlar açılırsa sektör biraz toparlanır

Yurt dışı uçuşlar açılırsa sektör biraz toparlanır
YAYINLAMA: 07 Haziran 2020 / 20.54
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2020 / 22.01
4 Haziran itibariyle uçuşların başladığını belirten TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, “Bu uçuşlar ile çok kar elde edebilmek mümkün değil, masrafımızı çıkarsak yeter. Yurt dışı uçuşları Haziran ayında kademeli olarak açılacak deniliyor, ama belli değil. Yurt dışı uçuşları bir an önce başlarsa o zaman sektör kendini biraz toparlar” şeklinde konuştu. 

HES kodunun bilete işletilmesi gerekiyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında değişliklerin meydana geldiğini söyleyen Kılınç, “Havalimanındaki tedbirler artırılacak, uçağa binilmeden önce yolcuların ateşi ölçülecek, kabin bagajı uçak içerisine alınmayacak ve tedbirler kapsamında uçaktaki orta koltuklar boş kalacak, ama buna havayolu şirketleri itiraz etti, sonuç bekleniyor. Vatandaşlarımızın uçak bileti alırken, ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasını indirip, alınan HES kodunu bilete işlemeleri gerekiyor” dedi.

Turizm seyahat acenteleri ne yapacağını bilmiyor

Koronavirüs salgınından turizm seyahat acentelerinin olumsuz etkilendiğini kaydeden Kılınç, sektörün süreçten büyük yara aldığının altını çizdi. “Pandemi sürecinden çok ağır yaralar yaşadık. Sektöre yönelik herhangi bir destek verilmedi. Umre işi yapan acenteler, umre sezonu bittiğinden çok zor durumdalar. Turizm seyahat acenteleri ne yapacağını bilmiyor” ifadelerini kullandı.

Turizm seyahat acente belgesinin bir karşılığı olmalı

Başkan Kılınç, “Turizm seyahat acente belgelerinin bir karşılığı olursa acentelerimiz kendi sorunlarına çözüm bulur. Çünkü bu belgeyi alanlar maddi olarak zor duruma düştüğünde acentelerini devredebilecekler veya bankaya teminat olarak verdiklerinde kredi kullanabilecekler. Dolayısıyla bunun devletimize katkısı var, zararı yoktur. Bu belge için TÜRSAB Genel Merkezimiz çok çalıştı, ama bakanlık onay vermedi” siteminde bulundu.

Sertifikasyon, her şey dahil konseptinin iptalini sağlayabilecek bir sistem

TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Acentelerimizi devredeceğiz diyenler var. Bu şekilde şehrimizde 10’a yakın turizm seyahat acentesi bulunuyor. Normalleşme süreci tam başladığında 20 acentenin satılacağını düşünüyoruz. Bu süreçte her şey dahil konsepti iptal olduğu zaman ürün satmakta zorlanacağız. Sertifikasyon, her şey dahil konseptinin iptalini sağlayabilecek bir sistem. Otellerde Koronavirüs tedbirlerinin alınması otel fiyatlarının artmasına neden olacak. İnşallah bir an önce bu virüsten kurtuluruz, meslektaşlarımızda bu zor günler atlatır.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *