ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yurdumuzun en modern cezaevi şehrimizde

Yurdumuzun en modern cezaevi şehrimizde
YAYINLAMA: 19 Eylül 2022 / 19.14
GÜNCELLEME: 19 Eylül 2022 / 19.14
170 milyona mal olan cezaevinde psikologlar, sosyologlar, öğretmenler görev yapacak

Türkiye’nin en modern cezaevi şehrimizde yapıldı.70 milyon TL ihale bedeli özel tip cezaevi 170 milyona mal oldu. Bugünkü değeriyle yarım milyarı aşacak tespit edildi. Jandarma tugay Komutanlığı yakınındaki, askeri cezaevi bitişiğinde İnşaatı tamamlanan modern cezaevi 11 Eylül’den sonra. Geçici kabulü yapılacak. Üç yıldan beri inşaatın süratle tamamlanması için çalışılan Özel tip cezaevinin tüm kadrosu tamamlandı.

Özel tip Cezaevi’nde beş müdür, bir psikolog, sosyolog, bir beden eğitimi öğretmeni ve uzmanlar görev yapacak. Cezaevinde 134 uzman ve gardiyan görev alacak. Cezaevinde ayrıca doktorlar da görev yapacak. Kütüphanesi ve çeşitli eğitim Türkiye’nin en modern ceza evine gerek siyasi, gerekse ıslahları mümkün olmayan hükümlüler konulacak.

Cezaevinde 500 kişilik özel tip hücre bulunuyor. Buraya konulacak olan ıslahı zor hükümlüler, sabahtan akşama kadar ilgilenecek. Psikologlar tarafından devamlı kontrol altında bulundurulacak. Hükümlülerin sosyal yapıları sosyologlar tarafından incelenecek, doktorlar tarafından da tedavileri yoluna gidilecek.

Hükümlülerin normal spor çalışmalarına da ağırlık verilecek. Çeşitli kültürel alanda eğitilecek olan hükümlüler suçlarının cezasını çekerek tahliye edildiklerinde normal bir vatandaş olarak topluma uyum sağlayarak ve bir daha suç işlemeyecek hale gelecekler.

Şehrimizde Türkiye’nin en modern, Özel tip Cezaevi’nde bir tane de Sağmalcılar da bulunuyor. Cezaevinin Sağmalcılardan daha ileri bir tekniğe ve eğitim yeteneğine sahip bulunduğu öğrenildi.

12 Eylül sonrasında hükümlülerin daha bilimsel bir şekilde kullanılmaya başlandığı ve suçluların eğitilmesine ağırlık verildiği görülüyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *