ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yurdumuzda 28 milyon hektarlık ekim alanı var

Yurdumuzda 28 milyon hektarlık ekim alanı var
YAYINLAMA: 16 Ekim 2020 / 14.49
GÜNCELLEME: 16 Ekim 2020 / 14.49
Tarım Kredi Kooperatifleri bölge toplantısı cumartesi günü saat 10’da Belediye tiyatro salonunda yapıldı. Toplantıya Diyarbakır, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Urfa bölgelerindeki Kooperatlflerden temsilciler katıldı.

Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşundan sonra çalışmalara geçildi. Toplantıda söz alan konuşmacılar Cumhuriyetin ilk yıllarında yurdumuzda ekili alan olarak 11.7 milyon hektarlık arazinin bulunduğunu bugün ise bu alanların 28 milyon hektara çıkarıldığı belirtildi. Bugün içln yurdumuzda yıllık 1618 milyon ton buğday üretiliyor. Buğday üretiminin 30 milyon tonun üzerine çıkarılmasına çalışılıyor.

Konuşmacılar Tarım Kredi Kooperatiflerinin 1 milyon 400 bin üyesi bulunduğunu da sözlerine eklediler. Buğday üretimimizle petrol ve makinalara verilen dövizin karşılanacağı ifade edildi.

Son olarak söz alan Danışma Meclisi üyemiz Dr. Mehmet Akdemir, yurdumuzun bir tarım ülkesi olduğunu vurgulayarak, tarım alanlarındaki çalışmalara hız verilmesini istedi. Daha sonra da yönetim kurulu seçimlerine geçildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *