ANASAYFA arrow right Dünya

Yunanistan'dan ‘karda mahsur kalanlara' 2 bin euro tazminat

Yunanistan'dan ‘karda mahsur kalanlara' 2 bin euro tazminat
YAYINLAMA: 26 Ocak 2022 / 18.19
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2022 / 18.19
3 bin 500 kişinin ve 1800 aracın kurtarıldığın çevre yolu Attiki’yi işleten şirketin CEO’su istifa etti.

Türkiye'yi felç eden kar fırtınasına Yunanistan da teslim oldu. Başkent Atina’da özel bir şirket tarafından işletilen Attiki otobanında insanlar saatlerce mahsur kaldı.

Atina'yı çevre yollarına bağlayan yolda Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Hristos Stilyanidis, yaptığı açıklamada mahsur kalan yaklaşık 3 bin 500 kişinin ve 1800 aracın çok zor şartlar altında kurtarıldığını açıkladı.

Yolda kalan araçlarda mahsur kalan ve evlerine ulaşamayan vatandaşlar bölgedeki otellere yerleştirildi.

Başbakan Kiryakos Miçotakis Attiki Odos şirketinin işlettiği yolda kalan sürücüler için tazminat istedi. Miçotakis'in şirket yöneticilerine telefon ederek otobanın acil durum mekanizmasının neden çöktüğüne dair yanıtlar istedi.

Şirket ise araç başına 2 bin Euro tazminat ödenmesini kabul etti. Ayrıca şirketin CEO'su Bill M. Halkias istifa etti. Halkias 'bütün mekanizmanın başındaki kişi olarak' istifa etmeyi gerekli gördüğünü, hem CEO'luk görevini hem de yönetim kurulu üyeliğini bıraktığını açıkladı.

Bakan Stilyanidis yolu işleten özel şirketi eleştirerek, "Attiki Odos yolu açık tutma sözü vermişlerdi. Sorumlulardan hesap sorulacak" demişti.

Yunanistan'da Elpida adı verilen kar fırtınasının bugün sonra ermesi bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *