ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

“Yunan Tuhaf Dalgası” temalı filmler izlenecek

“Yunan Tuhaf Dalgası” temalı filmler izlenecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Kırkayak Kültür Sanat Merkezi’nde, Şubat ayında “Yunan Tuhaf Dalgası” temalı 4 film izlenecek
Kırkayak Kültür Sanat Merkezi’nde, Şubat ayında “Yunan Tuhaf Dalgası” temalı 4 film izlenecek
Kırkayak Kültür Sanat Merkezi, Şubat ayı film teması “Yunan Tuhaf Dalgası” olacak. Yeni Film atölyesinde 4 film yer alıyor. Kırkayak Kültür Film Atölyesi her Çarşamba, saat 19:00’da Kırkayak Kültür Sanat Merkezi’nde yapılıyor. Filmlerin konusu ve gösterim tarihi şu şekilde:
5 Şubat’ta
“Attenberg”
Atölyede, 5 Şubat’ta tarihinde sinema severlere sunulacak olan ve Athina-Rachel Tsangari’ninn yönettiği “Attenberg” filmi, “23 yaşındaki Marina bir örnek evlerden oluşan bir sahil kasabasında, mimar olan babasıyla yaşamakta ve büyümektedir. İnsan türünü tuhaf ve tiksinç bulduğundan onlarla mesafesini korur. Onun yerine, Sir David Attenborough’un memeliler hakkındaki belgeselleri, intihar şarkıları ve hayattaki tek arkadaşı olan Bella’dan aldığı cinsel eğitim dersleri sayesinde insanları anlamaya çalışır. Kasabaya bir yabancı gelir ve onu kendi langırt masasında bir maç yapmaya ikna eder. Aynı esnada babası da gereksiz yere fazla değer verildiğini düşündüğü 20. yüzyıldan çıkışına törensel biçimde hazırlanmaktadır. İki adam ve işbirlikçisi Bella’nın arasında kalan Marina insan türünün yaşam alanlarına dair harika gizemleri araştırma şansını yakalar” konusunu içeriyor.
Atölyede 12 Şubat’ta “Miss
Violence” izlenecek
Yunan Yeni Sinema Dalgası filmi olan ve yönetmenliğini Alezandros Avranas’ın üstlendiği
“Miss Violence” filmi atölyede 12 Şubat tarihinde izlenecek. Filmin konu ise şu şekild: “Henüz 11. yaş gününü kutlayan Angeliki, doğum gününde ailesiyle yaşadığı evin balkonundan kendisini aşağıya bırakır. Üstelik yüzünde kocaman bir tebessüm vardır. Yetkili kurumlara göre apaçık bir intihar olarak görülen bu vakaya dair soruşturma açılır ama aile yaşanan bu talihsiz olayın kaza olduğu konusunda ısrar edecek, bunun dışındaki tüm ihtimallere karşı sessiz kalacak ve hayatlarına kaldıkları yerden devam edecektir.”
19 Şubat’ta
“Xenia” filmi
19 Şubat tarihinde izlenecek olan ve Panos H. Koutras’ın yönetmenliğini üstlendiği “Xenia” filmin konusu ise şu şekilde:“Crete’de yaşayan 16 yaşındaki Dany, annesinin ölümünden sonra yaşadığı evi terk eder. Atina’da yaşayan ağabeyi Odysseas’ın yanına gider. Arnavut kökenli annelerini kaybettikten sonra kimsesiz kalan iki kardeş, Yunanlı babalarını da hiç tanımamışlardır. Kendi ülkelerinde mülteci haline gelen iki kardeş bir plan yaparlar. Birlikte Selanik’e giderek babalarını bulmaya karar verirler. Kendilerini çocukları olarak tanıması için onu ikna etmeye çalışacaklardır. Gittikleri sırada da Selanik’te Greek star adında bir yarışma düzenlenmektedir. Dany, ağabeyi Odysseas’ın şarkıcılık yeteneğiyle bu yarışmanın yeni yıldızı olabileceğini düşünür ve onun da seçmelere katılmasını ister.”
“Bay Eating
The Bird’s Food”
Kırkayak Kültür Sanat Merkezi’nde 26 Şubat’ta tarihinde izlenecek olan “Bay Eating The Bird’s Food” film, açlık ve yoksullukla mücadele eden 22 yaşındaki Yorgos’un hayatına odaklanıyor. Film; “Yorgos, açlıkla mücadele ederken, Atina sokaklarında dolaşır. Kamera, gücünü, umutsuzluğunu, gururunu ve özünü hissederek, eylemlerini, motiflerini veya durumunu açıklamaya çalışmadan onu yakından takip edecektir.” Esra Aydın
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *