ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yumurtlayan tavuk kesiliyor 

Yumurtlayan tavuk kesiliyor 
YAYINLAMA: 23 Mart 2021 / 13.09
GÜNCELLEME: 23 Mart 2021 / 13.09
Maliye Bakanlığı’nın vergi borcu olan mükellefin üzerine gidilmesi kararı ve uygulamasının haksızlık olduğunu belirten Büro Emekçileri Sendikası Şubesi Başkanı Kemal Kaya, “Bakanlığın yapmak istediği yumurtlayan tavuğu kesmektir. Üretim ve istihdam yapan insanlara sahip çıkılması gerek. Üretmeden borç nasıl ödenecek?” diye konuştu.

Vergi mükelleflerine borçlarından dolayı başlatılan haciz işlemlerini doğru bulmadığını belirten Kaya, “Yılbaşından bu yana vergi affı çıkacak diye insanları beklentiye sürüklediler. Hem af umudu verdiler, hem de arkasından kalkıp denetim elemanları görevlendirip vergisini ödeyemeyenlere haciz işlemi uygulamasına başladılar. Böyle saçma bir sistem ve düşünce olamaz. Üreten insanları baskı altına almak doğru değil. Devletin yaptığı, yumurtlayan tavuğu kesmek.

İnsanlar çalışmalı ve üretmeli ki vergisini ödeyebilsin. Üretimin olmadığı yerde nasıl vergi alınabilir? Çarpık uygulamalar ve devam eden kriz nedeniyle insanlar üretemez, İş yapamaz oldu. Bu durumda olup, geçimini zor kazanan insan nasıl vergi öder?” dedi. Ülke ekonomisi düzelmeden insanların yaşam düzeyinde iyileşme olamayacağını ifade eden Kaya, borç parayla ekonominin düzelemeyeceğini kaydetti.

Hükümetin hep fedakarlıktan bahsettiğini, bu durumda önce milletvekillerinin fedakarlık yapması ve partilere Hazine yardımının kesilmesi gerektiğini vurgulayan Kemal Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Kurumun denetim elemanları yetersiz. Bu nedenle icra ve tahsilat işlerine bakan görevli sayısı da yetersiz. Buna rağmen ek görevler verilerek memura daha fazla baskı uygulanması ve kurum ile vergi mükellefi arasında sıkıştırılması doğru değil. Mükellef kadar kurum çalışanları da uygulamadan rahatsız. Hükümet bir yandan kaynak yok diye memura bir pasoyu çok görürken, diğer yandan halktan toplanan vergileri çarçur etmekten geri kalmıyor. Sanki Gaziantep’te bu işi bilen eleman yok ta Ankara’dan da eleman getiriliyor. Üstelik memurun tam izin döneminde böyle bir uygulamaya geçilmesi yanlış ve sıkıcı olacaktır. Bakanlığın tutumunu tasvip etmiyoruz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *