ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yula: “Basında huzur ve güven ortamına uymayanlar yalnızlığa mahkumdur” 

Yula: “Basında huzur ve güven ortamına uymayanlar yalnızlığa mahkumdur” 
YAYINLAMA: 30 Ekim 2020 / 12.11
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2020 / 12.11
Anadolu Basın Birliği Gaziantep şubesi toplantısı yapıldı

Başkan Ertuğ: Sizler kalemlerinizle Türkiye’yi çizer, kamuyu oluşturursunuz.” Anadou Basın Biriği Gaziantep Şubesinin olağan genel kurul toplantısı dün saat 11’de Belediye Tiyatro Salonunda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, Emniyet Müdürü Rifat Özbirgül, Anadolu Basın Birliği Genel yönetim kurulu üyesi Osman Tuzcu ve basın mensupları katıldı. Saat 10.30’da Atatürk Anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra salona geçilerek toplantıya başlandı. Kongre divanı başkanlığına Fahri Yıldız, yardımcılıklarına da Ömer Mumcuoğlu ve Süleyman Bademoğlu getirildi. Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşundan sonra konuşan Anadolu Basın Birliği Gaziantep şubesi Başkanı Yaşar Yula:

“Basın mesleği mesleklerin en çilelisi en zoru ve onurlusudur. 12 Eylül sonrası yurtta meydana getirilen barış ve güven ortamının basında da oluşturulmasını diliyorum. Gaziantep basınında huzur ve güven ortamına ayak uyduramayanlar tek başlarına kalmaya mahkumdur. Şimdiye kadar kısır çekişmeler yüzünden neler kaybedildiği meydandadır. Atatürk ilkeleri doğrultusunda, taviz vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ise: “Demokrasi kurallar ve müesseseler rejimidir. Bu mutlu günümüzde bizlere de aranızda yer verdiğiniz için teşekkür ederim. Kalabalık önemli değildir. İnançlı insanlar topluluğu başarının anahtarıdır. Sizler inançlı ve bilinçli kişiler olarak kalemlerinizle Türkiye'yi çizer, kamuoyu oluşturursunuz. Atatürk ilkelerinin projeksiyonu basındır. Medeni, muasır milletler seviyesine ulaşıncaya kadar çalışacağız. Faşizm ve komünizm milletleri felaketlere sürüklemiştir. Hürriyetin olmadığı yerde başarı olamaz.”

Son olarak yapılan seçimlerde yönetim kuruluna Yaşar Yula (Sabah), Halil Zor (Özgür Gaziantep), Vahittin Bozgeyik (Zafer) Fahri Anlaroğlu (Yeni Gazete) Ali İnce (Doğuş) seçildi. Denetim kuruluna Abdi Sever (Gaziantep’te Bugün) Onur kuruluna Adil Dai, Cemil Cahit Güzelbey, genel merkez temsilciliğine de Yaşar Yula seçildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *