ANASAYFA arrow right Ekonomi

Yüksek fiyat ve alım gücünün düşmesi satışları durdurdu

Yüksek fiyat ve alım gücünün düşmesi satışları durdurdu
YAYINLAMA: 20 Mart 2022 / 19.56
GÜNCELLEME: 20 Mart 2022 / 19.56
Altın fiyatlarının sürekli yükseldiğini ve düşmeyeceğini söyleyen Uğur Gold Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uğur, altına yatırım yapmaları konusunda vatandaşa tavsiyede bulundu. “

Altın fiyatlarının yüksek olması ve halkın alım gücünün düşmesi sonucunda işlerde bir durgunluk yaşanıyor” açıklamasını yaptı.  

Her şeye zam gelmesi insanların alım gücünü düşürdü

21 yıldan beri sektörde faaliyet gösterdiklerini söyleyen Uğur, “Eşim Fatma Uğur ile birlikte Gazianteplilere hizmet ediyoruz. Her şeye zam gelmesi insanların alım gücünü düşürdü. Dolayısıyla insanlar ilk önce yaşamanı idame ettirebilecek ürünlere yöneldiği için altın almayı ikinci veya üçüncü plana atıyorlar. O nedenle işlerin çok durgun olduğunu söyleyebiliriz, ama düğün sezonunun başlamasıyla birlikte satışlarında daha iyi olacağını düşünüyoruz” dedi.

Önceliğimiz dürüstlük ve müşteri memnuniyeti

Uğur, “Karataş Bülbülzade Mahallesi Su Yolu Caddesi Işık Apartmanı altında hizmet veriyoruz. 21 yıldan beri bu sektörde çalışıyoruz. Önceliğimiz dürüstlük ve müşteri memnuniyeti. Bu iki kriter bizim olmazsa olmazımız. Tüm alım ve satım işlemlerini şeffaf bir şekilde yapıyoruz. Hiçbir şekilde kafalarında soru işareti bırakmıyoruz. Gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapıp gidiyorlar. Dolayısıyla kentin her mahallesinden hatta ilçelerden bile müşterimiz var. Uğur Gold Kuyumculuk olarak, ilerleyen zamanlar ikinci şubemizi açma hedefimiz var” diye konuştu.

Her zaman altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz

Rusya-Ukrayna savaşının altın fiyatlarını etkilediğini ifade eden Uğur, “Fiyatlar sürekli değiştiğinden vatandaş alım-almamakla, düşecek mi yoksa yükselecek mi ikilemi arasında kalıyor. Bu konuları soran kişi sayısı çok. Ekonomistler, altının gram fiyatının bin 400’e kadar yükseleceğini söylüyor. Vatandaş, paralarını dolara yatırıyorlar, lakin dolar ile altın aynı değil. Çünkü yüklü miktarda dolar almalısın ki yükseldiğinde kazanç elde edebilesin, altın ise anında kazanç getirir. O yüzden her zaman altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İnsanlar geleceklerine yatırım yapsınlar

Gençlerin daha çok teknolojiye yatırım yaptıklarını kaydeden Başkan Uğur, “Günümüzde gençler altın yerine daha çok teknolojiye yatırım yapıyor. Örneğin; 5 bin liraya bir telefon aldığınızda bir yılda yarı fiyatına satıyorsunuz, ama 5 bin liralık bir altın aldığınız bir yılda bu para 6 bin lira olur. O yüzden insanlar geleceklerine yatırım yapsınlar. Günü birlik yaşamasınlar” uyarısında bulundu.

Sahte ve gerçek altını birbirinden ayırt etmek çok zor

Vatandaşı sahte altın konusunda uyaran Uğur Gold Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sahte ve gerçek altını birbirinden ayırt etmek çok zor. O nedenle vatandaşımız tanıdık ve güvendiği kuyumcudan alışveriş yapsınlar. Her zaman dediğimiz gibi altın her zaman en güvenilir limandır. Altına yatırım yapmaktan vazgeçmesinler.” Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *