ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yolunda güvenle ilerliyoruz, izindeyiz ulu önder Atatürk

Yolunda güvenle ilerliyoruz, izindeyiz ulu önder Atatürk
YAYINLAMA: 15 Temmuz 2020 / 17.24
GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2020 / 17.24
Aramızdan ayrılışının 43. yılında Ata’mızı daha bilinçli, anlayarak andık

Ulu önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 43. yılında ilkelerine bağlı, eserlerine sadık, ülkülerine gönülden inanarak geçen yıllardan başka bir hava için de andık. Ulu önderimizin gösterdiği yolda güvenle ilerliyoruz. İzinden sapılmaması için daha bilinçli adımlarla coşkuyla koşuyoruz.

Atayı anma törenleri Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının bando eşliğinde söylen meşinden sonra saat 9.05’te bayraklar yarıya indirildi. Belediye Tiyatro salonunda yapılan törende saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşının söylenmesinden sonra Yüzbaşı Erdal Tatlı Atatürk'ün askeri kişiliğini anlattı.

ODTÜ’den Ahmet Özen'in Atatürk'ün Türk Bilim kültür hayatını dile getiren uzun konuşması takip etti. Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Büyükoğlu “Yurtta sulh, cihanda sulh” adlı konuşmasını yaptı. Şehit Adem Yavuz Ortaokulu müdürü Süleyman Çerçioğlu da Atatürk'ün milliyetçilik anlayışını gözler önüne serdi. Öğretmen Nilgün Göçener ise Başöğretmen Atatürk ve onun eğitim anlayışını sergileyen bir konuşma yaptı. Konuşmalar arasında öğrenciler Atatürk'le ilgili şiirler okudu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *