ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Yolsuzlukların üzerine gidilmedi”

“Yolsuzlukların üzerine gidilmedi”
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.36
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.36

Şehitkamil Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan meclis oturumları başlıyor. Halen CHP ve MHP ittifakının çoğunluğa sahip olduğu mecliste, kapanan FP’den doğan SP ve AKP’li meclis üyelerinin tavrının ne olacağı beklenirken, MHP ile ittifak yapan CHP’li üyelerin belediyedeki yolsuzlukların üzerine gitmemesi eleştirildi.

Mecliste önceki dönemin kapanmasının üzerinde 4 ay gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen çoğunluğu, elde eden CHP ve MHP’lilerin kurmayı planladıkları araştırma ve soruşturma komisyonunun akıbetinin halen belirsiz olması DSP’li meclis üyelerinin tepkisine yol açıyor.

DSP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Kamil Ayan, CHP’lilerin MHP ile ittifak yapmadan önce bu teklifi kendilerine getirdiklerini, ancak sayı olarak yeterli olamayacaklarını, MHP’nin alınması ile bu çoğunluğun sağlanabileceğini söylediklerini belirterek, “Ancak bize encümen dışında diğer komisyonlarda üyelik vereceklerini söylediler, biz de bunu kabul etmedik. Her yerde temsil edilmek istedik. Bunun üzerine ittifak dışında kaldık. Fakat o zaman belediyedeki yolsuzlukların araştırılması amacıyla bir komisyon kurulması için birlikte hareket etme sözü verdiler. Aradan 4 ay geçmesine rağmen halen bununla ilgili bir gelişme yok” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *