ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Yolsuzluklara bulaşandan hesap sorulmalı”

“Yolsuzluklara bulaşandan hesap sorulmalı”
YAYINLAMA: 19 Ekim 2020 / 15.21
GÜNCELLEME: 19 Ekim 2020 / 15.21
DİSK Bölge Temsilcisi Muzaffer Subaşı, sendika kurulduğu günden bu yana sayısız baskı ve saldırılara göğüs germek zorunda kaldığını, ancak kararlı mücadeleyle tüm zorlukların üstesinden gelmeyi başardıklarını belirtti.

Muzaffer Subaşı, kayıt dışı ekonominin küçültülmesi, herkesten kazancına göre vergi alınması, borçların yeniden takvimlendirilmesi. sermaye hareketlerinin kontrol edilmesi gerektiği görüşünü savundu. Subaşı, “Sermaye hareketleri kontrol altına alınmalı. İstihdama ve üretime kaynak ayrılmalı. Bir plan dahilinde vergi ve sigorta indirimi sağlanmalı. Yolsuzluklar açığa çıkarılmalı ve yolsuzluğa bulaşan herkesten hesap sorulmalıdır” diye "konuştu.

DİSK'in kuruluşunun 35. yılı dolayısıyla dün sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Subaşı, DİSK'in verdiği kararlı mücadeleyle kısa sürede işçi sınıfının ve yoksul halk kesimlerinin güvenini kazandığını belirterek, sürekli saldın altında mücadele sürdürdüklerine kaydetti. 12 Eylül darbesiyle yönetici ve üyelerinin Anayasanın verdiği hak ve özgürlükleri kullandıkları için Anayasayı ortadan kaldıran darbeciler tarafından susturulmak istendiğini belirten Subaşı, “Her türlü engele, yasağa, kısıtlamaya karşın DİŞK 1992 yılında tekrar mücadeleye atıldı. Kısa sürede büyüyerek Türkiye'nin ikinci büyük fedarasyonu haline geldi. İşçi sınıfının güç ve eylem birliğinin sağlanması yönünde büyük adımların atılmasında önemli misyon üstlendi. Önce Demokrasi Platformu’nun, daha sonra da Emek Platformu’nun kuruluşuna öncülük yaptı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *