ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yolcuların terminalde çektikleri eziyetler giderilecek 

Yolcuların terminalde çektikleri eziyetler giderilecek 
YAYINLAMA: 28 Eylül 2020 / 14.56
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2020 / 14.56
Belediye Başkanı ilgi gösterdi

Sabah erken daima 10 taksinin nöbet beklemesi gerekliği belirtildi. Terminalden binecek yolcular için tek tek bilet satışı zabıta ve Terminal Müdürlüğü binalarında yapılıyor. Dün yayınlanan gazetemizin manşetinde dışardan gelen bir vatandaşın yeni terminalde çektiği ıstırabı soğuktan donmamak için başvurduğu yolları dile getirmiş, Belediyeden çözüm istemiştik.

Otobüse binmenin biletle olmasından, otobüse binilemediğini, terminal taksilerinin gece ve sabah saat 7’ye kadar bulunmadığım, bir danışılacak yetkilinin de olmadığını bildirmemiz üzerine konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“Geceleri sıkıyönetim yasağı dolayısıyla saat 00.30’dan sonra otobüsler yolcu almadığından sekiz, dokuz kişiyle gidip geliyor. Bu yüzden taşımacılık ekonomik olmuyor. Buna çözüm olarak minibüslerimizi çalıştıracağız. Terminal taksilerinin her gece nöbet tutması ve en az on taksinin sırada bulunması gerek. İnceleyip kusurlu olanları cezalandıracağım.

Belediye otobüslerine dışardan gelenlerin binebilmesi için terminal müdürlüğünde ve Belediye Zabıta karakolunda tek tak otobüs bileti satılıyor. Yalnız yolcuların haberinin olması için bunu yazıp görülecek yere koymamız gerek.

Danışma için ise hem terminal müdürlüğü, hem de zabıta müdürlüğü görev yapıyor. Vatandaş her sorununu buralara iletip derhal çözümletebilir. Dışardan gelen, şehrimizi tanımayan vatandaşlara herkesin elinden gelen yardımı yapması, ilgiyi göstermesi gerek. Bu bizim misafirperverliğimizin gereğidir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *