ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yoksulluk halkın canına tak etti

Yoksulluk halkın canına tak etti
YAYINLAMA: 27 Ocak 2023 / 15.14
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2023 / 15.14
Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, Perlikaya Mahallesi’nde hizmete giren aş evinin açılış töreninde fakir halkın giderek daha da fakirleştiğinin bir kez daha altını çizerek, “Yoksulluğun, halkın canına tak ettiğini gözlüyoruz” dedi.

Aş evlerine karşıydım şimdi aşevi açıyorum

Perlikaya Mahallesi’nde açılan aşevindeki yemeğin tadına bakan Celal Doğan, personeli titiz olmaları konusunda da uyarmayı ihmal etmedi.

Geçmiş yıllarda yoksul insanlara yemek dağıtılmasını özellikle de aşevi açılmasına karşı olduğunu, ancak yoksul insanların evlerinde bir kap yemek pişiremeyecek hale gelmesinden dolayı aşevi açmayı bir zorunluluk kabul ettiğini belirten Doğan, “Öteden beri insanlara balık vermek değil, balık tutmayı öğretmenin gerektiğine inanmışımdır” diye konuştu.

Doğan, “Bu nedenle aş evlerine karşıydık. Fakat fakirlik o kadar arttı ki insanlar gerçekten bir kap yemeye muhtaç oldu. Evinde bir kap yemeği pişirecek malzemeyi bulamadı. Yaşam koşullarının ağırlaşması bizi de yoksullara yemek yardım için aş evleri açmak zorunda bıraktı” şeklinde açıklama yaptı.

6500 kişiye sıcak yemek yiyebilecek

Perlikaya aşevi ile birlikteyiz ve açıtıkları aşevi sayısının üçe yükseldiğini belirten Doğan, 6500 kişiye bu tesisler aracılığıyla sıcak yemek verdiklerini belirtti. Doğan, giderek artan yoksulluğun önüne geçilebilmesi için varlıklı vatandaşları, birikimlerini ranta değil, yatırıma yönlendirme ve yeni sahaları açılmasına katkıda bulunmaya çağırdı. Büyükşehir belediyesince Perlikaya Mahallesi’nde yaptırılan aşevinde yemek dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

Ellerinde kaplarıyla saatlerce yemek dağıtılmasını beklediler

Aşevinin hizmete açılacağı törenin ardından yemek dağıtılacağını öğrenen mahalle halkı, saat 12:00‘deki törenden saatler önce ellerindeki yemek kapları ile aşevi ve çevresinde beklemeye başladı. Çoğunluğu kadın ve çocuk olan kalabalıktakiler, tesisin hizmete açılışı ile birlikte kapı önüne yığıldı. Zabıta görevlilerinin uyarılarına karşın sıraya girmeyen vatandaşlardan ezilme tehlikesi yaşayanlar oldu.

Yemek dağıtımından, Büyükşehir belediyesince yürütülen çalışmayla aşevinden yoksul oldukları belirlenerek yemek yardım kartı verilen ailelerin yararlanabileceği açıklandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *