ANASAYFA arrow right Ekonomi

“Yoksul ve dar gelirli vatandaş kredi kullandığında maliyet çok yükseliyor”

“Yoksul ve dar gelirli vatandaş kredi kullandığında maliyet çok yükseliyor”
YAYINLAMA: 17 Eylül 2021 / 21.11
GÜNCELLEME: 17 Eylül 2021 / 21.29
Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci birleşimi Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Latif Karadağ başkanlığında yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci birleşimi Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Latif Karadağ başkanlığında yapıldı. Meclis, yoklama alınması ile başlarken bir önceki birleşim tutanağının kabul edilmesiyle devam etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 14 bin konutun ilk etabının 2 yıl içerisinde teslim edileceği vurgulandı. 

Görüşülen 55 gündem maddesinin 35’i oy birliği 20’si oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem dışı okunan 6 maddenin ise 5’i oy birliği 12’i ise oy çokluğu ile kabul edildi. Gaziantep tiyatrosunun kurulduğunun vurgulandığı mecliste ilk oyunun Ekim ayında sergileneceği ifade edildi.

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, “Yoksul ve dar gelirli vatandaş kredi kullandığı zaman maliyetler çok yüksek çıkıyor. Krediye çözüm bulunursa vatandaş biraz daha rahat olur. Yani faiz oranı yüzde 1,50 değil de daha düşük olması lazım” dedi.

Suriyelilerin bu konutlara yoğun talep gösterdiği söyleniyor

Kireç, “Yoksul ve dar gelirli vatandaşların bir kısmı 14 bin konuttan faydalanmak için başvuru yaptı, ancak fiyatlardan dolayı başvurularını geri çektiler. Suriyelilerin bu konutlara yoğun talep gösterdiği söyleniyor. Kredi kullanıldığından evler pahalıya geliyor. Emlak Konut ile birlikte yapılsaydı daha iyi olmaz mıydı?” diye sordu.

Vatandaş, banka kredisi kullandığında ne ödeyeceğini görecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erdem Güzelbey, birinci etapta talepleri görmek istediklerini vurguladı. 14 bin konutu etaplara böldük. Şu anda her katta 4 daire var, fakat bir sonraki etapta her katta 6 daire olarak çalışacağız. Müteahhitlere iki yıl içerisinde konutu yapmak koşuluyla vereceğiz. Rahat ve maliyeti daha uygun olacak şekilde projeler yaptık. Yapacağımız evlerin maliyeti TOKİ’nin yapacağı ev fiyatı ile aynı çıkıyor. TOKİ, enflasyon oranında zam yaptığından alan kişi bunu görmüyor ve banka kredisinden daha maliyetli ve yüksek oluyor. Vatandaş, banka kredisi kullandığında ne ödeyeceğini görecek. Büyük ihtimalle Halk Bankası ile çalışacağız. Halk Bankası ile görüşerek faiz oranlarını mevcuttan daha düşük kullandıracağız” dedi. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *