ANASAYFA arrow right Teknoloji

Yoğun sis uçak seferlerini iptal ettirdi

Yoğun sis uçak seferlerini iptal ettirdi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
Gaziantep’te dün geceden buyana etkili olan yoğun sis hava ulaşımını durma noktasına getirdi. Umreye gidecek olan hacılarda uçak seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle uzun süre havalimanın da bekledikten Cidde'ye gönderilmek üzere kara yolu ile Adana Havalimanı'na götürüldü.
Özellikle sabah saatlerinden itibaren Oğuzeli İlçesi bölgesinde etkili olan yoğun sis Gaziantep Havalimanı’nda görüş mesafesini sıfıra kadar indirdi. Yoğun sis nedeniyle gün içerisinde yapılması planlanan 18 uçuşun çoğu ertelendikten sonra iptal edildi. Bu sırada Umre’ye gitmek isteyen yaklaşık 400 vatandaş saatlerce havanın açılmasını bekledi. Oğuzeli bölgesinde akşam saatlerine kadar beklenen yoğun sis nedeniyle bu uçuşlarda iptal edildi. Firmalar sis nedeniyle vatandaşları karayoluyla Adana’ya taşıdı. Umreciler Adana üzerinden Cidde’ye gidecekleri öğrenildi.
Umre’ye gitmek için hazırlık yapan Yaşar Yıldırım sabahın erken saatlerinden itibaren Gaziantep Havalimanı’na geldiklerini belirterek, “Uçağımız sabah saatlerinde kalkacaktı ama yoğun sis nedeniyle ertelendi. Uzun süre bekledikten sonra sis dağılmayınca bizi Adana üzerinden Cidde’ye götürmeyi planladıklarını öğrendik. Şimdi Adana’ya karayoluyla giderek oradan uçağımızla Cidde’ye gideceğiz inşallah” dedi.

Kara ulaşımı da olumsuz yönde etkilendi
Gaziantep'te dün kentin yüksek kesimlerinde etkisini gösteren ve bu sabah da kent merkezinde etkili olan yoğun sis, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yer yer görüş mesafesi 20 metreye kadar düşerken, yoğun sis nedeniyle zorlanan sürücüler, sis lambalarını ve farlarını açarak trafikte ilerlemeye çalıştı.
Trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde ise trafik polisleri sürücüleri sık sık sis nedeniyle uyarıyor. Yapılan uyarılara rağmen kentin birçok bölgesinde yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Kazalar nedeniyle yollarda tedbir alan trafik ekipleri, trafik akışını kontrollü bir şekilde sağlamaya çalıştı.İHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *