ANASAYFA arrow right Yaşam

Yoğun bakımda yatanların yüzde 100’e yakını aşısız

Yoğun bakımda yatanların yüzde 100’e yakını aşısız
YAYINLAMA: 31 Ağustos 2021 / 21.11
GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2021 / 21.35
Okulların açılmasına sayılı günler kala Gaziantep için tehlike çanları çalıyor. Çünkü Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre kentteki vaka oranı yüz binde 150’ye yükseldi

Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, vatandaşın maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmemesinin vaka sayılarını artırdığına dikkat çekti. “Şu anda yoğun bakımda yatanların yüzde 100’e yakını aşısız olan insanlardan oluşuyor” dedi.

İnsanlar, salgın bitmiş gibi park, çarşı, pazar ve caddelerde maskesiz dolaşıyor

Koronavirüs salgını konusunda hükümetin ve yerel yöneticilerin alması gereken tedbirler olduğunu kaydeden Kazak, en önemlisinin ise vatandaşın bilinçlenmesi olduğunu aktardı. “Kural koyucular vatandaşların daha rahat yaşayabilmesi için belli kurallar belirlemişler, ancak hem kent hem de ülke genelinde sanki pandemi tamamen bitmiş, Covid-19 vakaları kalmamış gibi insanların parklarda, çarşıda, pazarda, caddelerde ve eğlence merkezlerinde maskesiz gezmelerini hayretler içerisinde izliyorum” açıklamasını yaptı.

Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmeli

İnsanları maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymanın yanı sıra aşı olmaya davet eden Kazak, salgınla mücadelenin yolunun aşıdan geçtiğinin altını çizdi. “Kamuoyunda bilgi kirliliği dolaşıyor. Vatandaşlarımızın bilim adamlarının söylediklerinin dışında kulaktan dolma bilgilere inanmaları gerekiyor. Bilim adamları aşıyı tavsiye ediyor, bizim de aşı olmamız gerekiyor. Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz; herkes mutlaka aşısını yaptırsın, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etsin” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanları salgın sürecinde çok yoruldu

Başkan Kazak, salgın sürecinde sağlık çalışanlarının çok yorulduğuna dikkat çekti. “Kentte vaka sayılarımız arttığına göre hastanelerde de doluluk oranı artıyor. Sahada 1,5 yıldır fedakârca hizmet sunan sağlık çalışanların mali ve maddi anlamda desteklenmemesi bizleri üzmektedir. Sağlık çalışanları bunu hak etmiyor. Görevimizi yapıyoruz, fakat hükümetin fedakârca hizmet sunan sağlık çalışanlarını desteklemesi lazım. Hükümetin yanı sıra yerel yönetimlere de sorumluluklar düşüyor. Sağlık çalışanların mali ve maddi anlamda her zaman desteklenmesi gerekiyor. Başta İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki olmak üzere gece-gündüz demeden sahada özverili bir şekilde görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *