ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yılmazkaya, görme özürlülerini ziyaret etti

Yılmazkaya, görme özürlülerini ziyaret etti
YAYINLAMA: 02 Ocak 2023 / 11.25
GÜNCELLEME: 02 Ocak 2023 / 11.25
CHP milletvekili Ahmet Yılmazkaya, görmeyenler kültür ve dayanışma derneğini ziyaret ederek, hükümetin Irak politikası ile ilgili bilgi verdi.

Hükümetin 6 saatte bir fikir değişikliği gösterdiğini söyleyen Yılmazkaya, hükümetin kredi pazarlığı yaparak, askerleri ateşin içine atma girişiminde olduğunu söyledi. Yılmazkaya, “İktidar Partisi her 6 saatte bir fikir değiştiriyor. Yedi-sekiz ay önce Cumhuriyet Halk Partisi nasıl düşünüyorsa bugün bizim gibi düşünmeye başladılar. Ancak, işin içine kredi girince, hükümetin tavrı değişti. 170.000 deneyimli Amerikan askerinin yapamadığını bir kaç 1000 Türk askerinden yapması bekleniyor. Yeni şehitler vermek istemiyoruz. CHP olarak teskereye karşıyız, analar ağlamasın, yavrular babasız kalmasın istiyoruz” dedi.

Kredi görüşmelerinden önce birleşmiş milletler kararı gerektiği yönünde hükümetin yaptığı açıklamaları unutmadıklarını söyleyen Yılmazkaya, “Daha 20 gün önce bizim gibi düşünüyorlardı. Ancak kredi teskerenin boyutunu değiştirdi. Şimdi olsa da olur demeye başladılar. CHP ne Amerika düşmanıdır, ne de Saddam. Artık birleşmiş milletler kararı da yalnız başına yetmiyor. Bu bölgede iradenin Irak halkının da aşiretleri ile birlikte olması gerekir. Türkmenlerin durumu ortada. Irak’ta Türk askerinin nerede ne zaman, kimin karşısında hedef alacağı belli değil. 170.000 deneyimli Amerikan askeri her gün şehit veriyor. Çünkü yanlış yaptılar, her şeye rağmen Irak’a girdiler. Şimdi de kendi askerlerinin yapamadığını Türk askerinden bekliyorlar. İktidarın tutumunu kaygı ile izliyoruz. Çünkü yeni teskerenin boyutu mart ayındakinden daha tehlikeli” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *