ANASAYFA arrow right Sağlık

Yıllık 300 milyon dozdan fazla bir aşıya ihtiyacımız var

Yıllık 300 milyon dozdan fazla bir aşıya ihtiyacımız var
YAYINLAMA: 04 Ocak 2021 / 20.48
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2021 / 21.10
Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, “Sağlık Bakanlığı’nın, detaylı aşı tedariki, aşılama takvimi, diğer ülke aşılarından yaptırmak isteyen vatandaşlarımız için bu aşıların tedarikinde nasıl bir yol izleneceği konularında detaylı bir açıklama yapmasını bekliyoruz”

Yılmaz, “30 milyon doz aşının tek seferde gelmeyeceği anlaşılıyor. Bunun yanında nüfusumuz göz önüne alındığında 2 seferde uygulanmak üzere, yaklaşık 160 milyon doz aşının 6 ay içerisinde uygulanması gerekiyor Aşıların koruyuculuk sürelerinin 6 ay olduğu düşünüldüğünde,  yıllık 300 milyon dozdan fazla bir aşıya ihtiyacımız var” dedi.

Covid-19 aşıları konusunda daha detaylı bilgilendirme yapılmalı

Covid-19 aşıları konusunda daha detaylı bilgilendirme yapılması gerektiğini belirten Başkan Yılmaz, Covid-19 aşı programı ne zaman açıklanacak? Aşı tedarikinde detaylı takvim nedir? Nüfusumuzun tamamına yetecek aşı bağlantıları yapıldı mı? Aşıların sevkiyatı, saklanması ve uygulanması konusunda planlama yapıldı mı? Diğer aşı üreticilerinin ürettiği aşılardan yaptırmak isteyen vatandaşlarımız için bir çalışmanız var mı?” diye sordu.

Aşı çalışmaları herkes için umut oldu

Yılmaz, yaklaşık bir yıldan beri hem ülkemizi hem de tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüs salgınında, yapılan aşı çalışmalarının herkes için bir umut olduğunu kaydederken, “Farklı ilaç firmaları tarafından yürütülen çalışmalarda her ülke kendi belirlediği firma üzerinden aşı bağlantılarını aylar öncesinden yapmıştır. Sağlık Bakanlığı’mız da aşı tercihini, Çin’in ürettiği Sinovac isimli aşıdan yana kullanmış ve bakanlığımızın yaptığı açıklamaya göre ilk etapta 30 milyon doz aşı bağlantısı yapıldığı ifade edildi” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın detaylı bir açıklama yapmasını bekliyoruz

Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Covid-19 virüsünün mutasyona uğrayarak, zararlı etkilerinin ve bulaşıcılığının tamamen ortadan kalkmasına kadar geçecek sürede de, bu aşıların 6 ayda bir devamlı uygulanma zorunluluğu olduğu açıktır. Bizler devletimize ve sağlık bakanlığımıza güvenmek zorundayız. Ancak biz vatandaşların bu güveninin devamlılığı için, sağlıklı ve detaylı bir bilgi akışının olması gerekiyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *