ANASAYFA arrow right Güncel

Yıldırım “Şehrin tüm sorunlarını, kendi sorunumuz olarak kabul ediyoruz”

YAYINLAMA: 24 Kasım 2022 / 20.55
GÜNCELLEME: 24 Kasım 2022 / 20.55
Kanevetci: “GTO, inşaat sektörünün hep yanında olmuştur”

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetci ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gaziantep Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette; GTO ile GAİMDER arasındaki, sektörün sorunlarına çözüm odaklı yaklaşım ve işbirliği anlayışının devam ettirileceği mesajı verildi.

GAİMDER Başkanı Bora Kanevetci ve Yönetim Kurulu üyeleri, göreve yeni seçilen GTO Başkanı M.Tuncay Yıldırım, Meclis Başkanı Hilmi Teymur ve Yönetim Kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, GTO çatısı altında inşaat sektörlerini temsil etmeye hak kazanan Meclis ve Komite üyeleri de hazır bulundu.

İki kurum yöneticilerinin yer aldığı ziyaret, inşaat sektörünün ortak meselelerinin görüşüldüğü mini bir inşaat zirvesine dönüştü.

GAİMDER Başkanı Bora Kanevetci, Gaziantep Ticaret Odası’nın her zaman yakın ilgi ve desteğini gördüklerini belirtti. Ticaret Odası’nı her zaman inşaat sektörünün sorunlarıyla ilgilenen önemli bir partner olarak gördüklerini ifade eden Kanevetci, bu anlayışın yeni dönemde de artarak devam edeceğine inandıklarını kaydetti.

Kanevetci “Kamu müteahhitlerimizin yaşadığı sorunlara çözüm üretme adına, Ticaret Odası hep yanımızda oldu. Yine geçmişte Türkiye genelini ilgilendiren İmar Yönetmeliği’nde sektörümüz lehine olan taleplerin yerine getirilmesinde GTO hep yanımızda oldu. Yeni dönemde de aynı çizgide, kent adına, sektörümüz adına birlikte katkı sağlayarak devam edeceğimize inanıyorum. Gaziantep Ticaret Odası Başkan ve yönetimi, şehrin tüm sorunlarını masa başında değil, bizzat sokağa inerek, KOBİ’lerin içerisinde olarak, sorunlara çözüm yolu göstermeyi başarmıştır. Bu açıdan da tebrik ediyor, işbirliğimizin devamını diliyoruz” diye konuştu.

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım ise, sivil toplum kuruluşlarını, şehrin sorunlarına birlikte çözüm aradıkları birer partner olarak gördüklerine dikkat çekerek, bu manada GAİMDER ile de birlikte uyum içerisinde yararlı çalışmalara imza attıklarını söyledi. Yıldırım “Şehrimizin meselelerini kendi meselemiz olarak görmek en büyük şiarımız. Çünkü biz burada yaşıyoruz. Yaşayacağımız şehrin, derli toplu düzenli olması hepimizin ortak temennisi. GAİMDER ile bu noktada ayrımız-gayrımız yok. İnşaat sektörüne baktığımızda gerek kamuda çalışan gerekse özel sektörde çalışan müteahhitlerimizin sorunları var. Çözüm noktasında GAİMDER yönetiminden ve meslek komitelerimizden aldığımız rapor doğrultusunda ilerledik ve önemli mesafeler de aldık. Kamu müteahhitlerimizin hala ciddi sorunları var. Bu meselenin de en kısa sürede olumlu yönde sonuçlanmasını arzu ediyoruz” dedi.

Ticaret Odası’nın üye profilinin yüzde 95’ini KOBİ’lerin oluşturduğuna işaret eden Yıldırım “Dolayısıyla bizim görevimiz KOBİ’lerin içerisinde olmayı ve onlara çözüm bulmayı gerektiriyor. Bunu de tek başına yapmıyoruz. Yönetim Kurulumuz ve 45 ayrı meslek komitemizden gelen talep ve onlardan gelen düzenli bilgi akışı sayesinde sağlıyoruz. Tüm taleplerimizi sektörlerimiz ve şehrimiz adına yapıyoruz. Eksik ve hatalarımız olabilir. Nabzı tutabilmek bizi halkla bütünleştiriyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *