ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yılda bin 500 iş kazası oluyor!..

Yılda bin 500 iş kazası oluyor!..
YAYINLAMA: 11 Şubat 2021 / 13.36
GÜNCELLEME: 11 Şubat 2021 / 13.36

Gaziantep’te bu yıl içerisinde 525 kişinin iş kazasına uğradığı, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin de malülen emekli olduğu kaydedildi. İş kazalarının en çok metal, inşaat ve dokuma iş kollarında meydana geldiği bildirildi.

SSK İl Müdürlüğü yetkililerinden alman bilgiye göre, yılda sadece sigortalı işçilerde ortalama bin 200 iş kazası meydana geldiği ifade edildi. Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te 26’sı kadın bin 157 kişinin iş kazası geçirdiği, bunlardan 2 Tinin hayatını kaybettiği, 32’sinin ise malulen emekli olduğu vurgulandı.

Yılın ilk 5 ayında ise 15’i kadın olmak üzere 525 kişi iş kazasına uğradı, bu kazaların 6’sı ölümle sonuçlanırken, 5 kişide malulen emekli oldu. SSK Genel Müdürlüğümün Türkiye genelinde yaptığı araştırmalar sonucu yayınladığı rapora göre en çok iş kazası istatistikleri ise şöyle;

En çok iş kazası meydana gelen sektörlerde metal eşya imalatı başta olmak üzere ikinci sırada inşaat sektörü üçüncü sırada ise dokuma sektörü var. En çok iş kazasını 20-24 yaş grubu oluştururken, ölümle sonuçlanan kazalarda 35-39 yaş grubu ağırlık taşıyor. İş kazasının en çok meydana geldiği saat, işe başlanan ilk saat olurken yıl bazında araştırıldığında Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında daha fazla kaza meydana geldiği bildirildi. En az iş kazası meydana gelen aylar ise yılın ilk ayları, sigortasız işçilerin uğradığı iş kazaları da dikkate alındığında kaza sayısının dörde katlandığı, yılda yaklaşık 5 bin kişinin iş kazası geçirdiği belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *