ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yetiştirme yurdu suç yuvası gibi

Yetiştirme yurdu suç yuvası gibi
YAYINLAMA: 20 Eylül 2021 / 14.34
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2021 / 14.34
25 Aralık Erkek Yetiştirme Yurdu’nda kalan bir grup öğrenci, yurttaki bir öğretmene saldırdıktan sonra çatıya çıktı.

Çatıda ateş yakan öğrenciler polisin uzun uğraşı sonunda aşağıya indirildi ve bazıları gözaltına alındı. Cumartesi günü yurda giderek incelemede bulunan Vali Erhan Tanju, valilik olarak olayı soruşturduklarını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu’nun olayla yakından ilgilendiğini ve kendisini arayarak olayı soruşturmak üzere Gaziantep’e iki müfettiş gönderdiğini açıkladı.

Erkek Yetiştirme Yurdu’nda geçtiğimiz Cumartesi günü saat 01.00 sıralarında yurttaki bir öğretmene saldıran öğrenciler, daha sonra okulun çatısına çıkarak burada ateş yakıp mahalleyi ayağa kaldırdı. Olay yerine gelen polisin uyarılarına taşla karşılık vererek binaya hiç kimsenin yaklaşmamasını isteyen öğrenciler, “Yaklaşmayın yoksa binayı ateşe verip atlarız” diye tehdit yağdırdı ve yurdun camlarını kırdı. Bu arada yangın nedeniyle olay yerine İtfaiye ekipleri çağrıldı. Terörle Mücadele Polisi’nin yanı sıra olay yerine gelen Çevik Kuvvet uzun uğraşlar sonunda çatıya çıkarak öğrencileri aşağıya indirdi. Çocuklardan bazıları Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Olaydan sonra polis bina etrafında güvenlik önlemi aldı.

Cumartesi günü erken saatlerde meydana gelen olaydan sonra akşam saatlerinde Vali Erhan Tanju beraberinde Emniyet Müdürü Ali Kalkan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Turan Kelleci ile birlikte Erkek Yetiştirme Yurdu’na gelerek görevlilerden bilgi aldı. Çocuklarla da sohbet ederek sorunlarını dinledi. Bu sırada Vali Tanju yurtta kadın personel görevlendirilmesine tepki göstererek, yurt müdürünü azarladı. Tanju, “Erkek yurdunda kadın nöbetçi olur mu? Nöbetçi kadrosu yetersizse artırılır. Bu yanlış? Kadın gece yarısı burada nereye çıkıp kontrol edecek? Tanju, yurttaki öğrencilere nasihatta bulunurken de, ‘Yurdun kurallarına uymak gerekir. Devletin imkanları ölçüsünde sizlerin sorunlarıyla ilgilenilmesi gerek. Bazı noksanlıklar tespit edildi. Onlar çözüme kavuşturulacak. Yanlış davranışlara giren arkadaşlarınızı uyarın. Çünkü sizler devletin himayesinde-siniz. Sizlere bakmak bizim hem vicdani, hem de kanuni görevimizdir. Ancak sizin de kurallara uymanız gerekiyor. Gece hangi saatte uyumanız gerekiyorsa, hangi saatte kalkılacaksa dikkat etmelisiniz. Her şeyden önce derslerinize iyi çalışmanız lazım. Bir takım yanlışlar olmuş onlarla da ilgileneceğiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *