ANASAYFA arrow right Yaşam

Yetişmiş ve kalifiye personel bulmakta zorlanıyoruz

Yetişmiş ve kalifiye personel bulmakta zorlanıyoruz
YAYINLAMA: 04 Ekim 2020 / 20.07
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2020 / 20.34
Sektörün en büyük sorunlarından birinin kalifiyeli eleman olduğunu belirten Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, “Yetişmiş ve kalifiye personel bulmakta zorlanıyoruz” dedi.

Bu sorun son dönemde çok  fazla baş göstermeye başladı

Mesleki eğitim okullarında ve üniversitelerde pratik eğitim yapılmamasından dolayı kalifiye eleman konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını açıklayan Başkan Yiğit, “Bu sorun son dönemde çok fazla baş göstermeye başladı, Dolayısıyla bu sorunu çözmek için tüm kurum ve kuruluşların elini taşın altına koyması, sektörün Avrupa standartlarını yakalaması için gerekli çalışmaların yapılması lazım. Gerek Gaziantep Ticaret Odası Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi gerekse GASAD olarak, Gaziantep Üniversitesi ile çeşitli projeler imzaladık, eğitim platformlarına katıldık. Acentelerimiz tarafından verilen bu eğitimlerle yaşanan sorunu çözmek için gayret ve çaba gösterdik” şeklinde konuştu.

Eğitimlere katkı sağlamak için bir çalışma içerisindeyiz

Sigortacılık okuyan öğrencilerin staj sürelerinin 3 ay ile sınırlı kalmaması gerektiğini kaydeden Yiğit, “Teoriğin yanı sıra saha da pratik yapmalılar. Yani sahada bir yıl staj yaptıktan ve eğitim aldıktan sonra diploma alınması gerekiyor. Gaziantep Ticaret Odası Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi Gaziantep Üniversitesi’nde eğitimlere katılırken, GASAD ise gerek Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde gerekse de liselerde ki eğitimlere katkı sağlamak için bir çalışma içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.  

İlgili kurum ve kuruluşların desteğine ihtiyacımız var

“Yeni mezunlar ve yeni çalışmaya başlayanlarda bilgi ve tecrübe eksikliğinin olduğunu görüyoruz” diyen Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Liselerde sigortacılık bölümü var ama talep edilmiyor. Nedeni ise bu bölümü yeteri kadar anlatamayışımızdan ve sevdiremeyişimizden kaynaklanıyor. Sigortacılık günümüzün en önemli mesleklerinden biri fakat hak ettiği değeri görmüyor. Mesleğimizin çok önem arz eden bir sektör olduğunun bilinebilmesi için adımlar atıyoruz. Sigortacılıkta Avrupa standartlarını yakalamamız bunu sağlamak için de ilgili kurum ve kuruluşların desteğine ihtiyacımız var.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *