ANASAYFA arrow right Güncel

Yeşiliyle ve yoluyla yeni bir şehir doğuyor

Yeşiliyle ve yoluyla yeni bir şehir doğuyor
YAYINLAMA: 23 Mayıs 2022 / 21.07
GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2022 / 21.32
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Çanakkale bilgilendirme toplantısına ardından şehrimizin trafiğine nefes aldırmak için yaptığı üç katlı köprülü kavşak konusunda basın toplantısı yaptı, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin birçok ilçesinden daha büyük nüfusa ev sahipliği yapan mahallelerin bulunması, Şehir Hastanesi’nin yakın zamanda hizmete girecek olması, bin 16 iş yerine sahip Şahinbey Oto Sanayi esnafının ve müşterilerinin bu güzergahı kullanması, çevre yoluna giriş çıkışların bu güzergah üzerinden yapılması, şehir merkezi çarşı, devlet kurumları, alış veriş merkezleri ve ticaret alanlarının bu bölgede olması, vatandaşın büyük çoğunluğunun şehrin güney kısmında yaşayıp işverenlerin kuzey bölümünde olması ve Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesi olan Yeşil Vadi’nin hafta sonları yoğun kullanımı nedeniyle üç katlı kavşağa ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

200 milyon maliyetli köprünün 6 ayda bitirilmesi hedefleniyor

Projenin bitmesiyle trafik sıkışıklığının azalması, kazaların önüne geçilmesi, yakıttan ve zamandan tasarruf, güvenli ve geniş yolların hizmete sunulması hedefleniyor. Köprünün toplam maliyeti 200 milyon lira olup, projenin 6 ay içerisinde tamamlanacağı ve hizmete açılacağı ifade ediliyor. Şu anda sahada 95 iş makinesinin yanı sıra 230 kişi 3 vardiya şeklinde hummalı bir şekilde çalışıyorlar.

5 milyon 420 bin kilogram demir kullanılacak

Toplamda 22 bin 326 metreküp betonun kullanılacağı köprü yapımında 5 milyon 420 bin kilogram demir, 1,5 metre derinliğinde Fore kazık, 11,5 ile 15 metre arasında da 100 Fore kazık kullanılacak. Viyadük 20 metre genişliğinde 162 metre uzunluğunda, Yeşilvadi Bulvarı-Ertuğrulgazi istikameti anayol uzunluğu bin 620 metre, Düztepe-Akkent istikameti anayol uzunluğu bin 935 metre olmak üzere bağlantı yollarıyla beraber projenin uzunluğu 5 bin 390 metre olacak.

Hedefimiz bu yolu 29 Ekim’de tamamlayıp, trafiğe açmak

Köprünün maliyetinin 200 milyon lira ve 6 ay içerisinde projeyi bitirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Tahmazoğlu, hummalı bir çalışma olduğunun altını çizdi. “Şu anda yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon hatları, elektrik hatları depreşe ediliyor şu anda. Hedefimiz bu yolu 29 Ekim’de tamamlayıp, trafiğe açmak. 200 milyon liralık maliyetin tamamı belediye bütçemizden karşılanıyor. Projeyi kış girmeden bitirmek istiyoruz. Bu da kendi içinde bir rekor olacak. Yeşiliyle, yoluyla yeni bir şehir doğuyor” tespitinde bulundu. 

5,5 kilometre bağlantı yolu bulunduğunu ifade eden Tahmazoğlu, “3 katlı olacak ve yan bağlantı yollarıyla birlikte 10 şeritli bir yol olacak. Karataş’a geçişteki çukur olan kısmı kaldırıyoruz, 162 metre uzunluğunda ki viyadükle geçeceğiz. Viyadükte 8 şeritli yol olacak. Böylelikle hiç ışığa takılmadan direkt olarak Karataş’a gidebilecekler” açıklamasını yaptı.

Yıl sonuna kadar 145 bin 227 öğrenci ve vatandaşımızı ecdadımızla buluşacak

Çanakkale gezisi hakkında bilgilendirme yapan Başkan Tahmazoğlu, her gün 189 öğrenci ve öğretmeni Çanakkale’ye götürdüklerini hatırlattı. “Yıl sonuna kadar 145 bin 227 öğrencimizi ve vatandaşımızı ecdadımızla buluşturmuş olacağız. Bu kenti içerisinde bir rekor. Çanakkale hayatımızda çok önemli bir yere sahip. Kurtuluş Savaşı’nda Türkiye’nin her tarafından gençlerimiz Çanakkale’de mücadele etti” diye belirtti.

Sizler için yapamayacağımız fedakârlık yok

Tahmazoğlu, “Gelecek nesillere çok daha güzel bir Türkiye bırakalım, onun mücadelesini veriyoruz. Gençlerimiz çalışkandır, gayretlidir, vatanseverdir, bayrağına, vatanına, milletine aşık ve bu vatan için yapamayacağı hiçbir şey yok. Sizler için yapamayacağımız fedakârlık yok” ifadelerini kullandı. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *