ANASAYFA arrow right Yaşam

Yesemek’in yanına sulama göleti yapılması çok yanlış, yasal yollardan hakkımızı arıyoruz

Yesemek’in yanına sulama göleti yapılması çok yanlış, yasal yollardan hakkımızı arıyoruz
YAYINLAMA: 04 Nisan 2021 / 18.42
GÜNCELLEME: 04 Nisan 2021 / 18.54
Yesemek turizme kazandırılırsa Gaziantep cazibe merkezi olabilir

Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesinin kent turizmi açısından önemli bir yere sahip olduğunu ve kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyleyen Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Tarık Aytekin, “Yesemek’in yanına sulama göleti yapılması çok yanlıştır, yasal yollardan hakkımızı arıyoruz. Yapılacak bir yanlış tüm Gaziantep’i etkileyecek. Yesemek, turizme kazandırıldığında şehrimiz turizm açısından bir cazibe merkezi olabilir. Gelecek kuşaklara da yaşanabilir bir kent bırakma gibi bir sorumluluğumuz var” dedi.

Yesemek konusunda bilinen tüm gerçeklerin değiştiğini belirten Aytekin, “Yesemek, çevre illere heykel yapılan bir heykel atölyesi olarak bilinirdi, meğerse öyle değilmiş. Bu bölgede antik kent oluşturmak için heykel yapılıyormuş, ancak yarım kalmış, tamamlanamamış. Bu çok önemli bir bulgudur. Ayrıca Yesemek’in çevresinde de farklı tarihi eserler var. Yapılan kazılar bölgenin Göbeklitepe’den bile daha eski bir yer olduğunu gösteriyor. Sadece kebap veya baklavayı değil, çok eskiye dayalı bir kent kültürünün de olduğunu anlatmalıyız. Çünkü turist sadece baklava veya kebap yemeye gelirse sabah gelir, akşam gider. Ama Yesemek, Zeugma ve Karkamış gibi yerlerin önemini anlatırsanız şehrimizde birkaç gün konaklamasını sağlamış olursunuz” diye konuştu. 

Bir milyon yakalanmayacak bir hedef değil

Aytekin, “Gaziantep olarak kente bir milyon turist getirme hedefimiz var, ama pandemi nedeniyle turizm olumsuz etkilendiğinden bu hedefin çok gerisindeyiz. Ancak bu yakalanamayacak bir hedef değil. Gaziantep’in iç turizm konusunda PR’si çok iyi. Bizim derdimiz bir milyon turisti çekmenin yanı sıra bu insanları bir gece veya daha fazla şehrimizde konaklatabilmek olmalı. Gaziantep tarihi, kültürü, gastronomi, tarihi eserleri ve müzeleri ile çok önemli bir şehir ve Göbeklitepe, Adıyaman Nemrut, Hatay gibi turizm kentlerinin de tam ortasındadır. Dolayısıyla şehrimizi ön plana çıkarmamız lazım” açıklamasını yaptı.

Kentimizin turizm konusunda önü açık

Gelen turistlerin kentte birkaç gün konaklata bilmenin çok önemli olduğunu anlatan Başkan Aytekin, “Sonuçta turistik bir gezi de insanlar akşamları eğlenmek istiyor, bu konuda çok eksiğimiz var ve bu ciddi bir sorun, ama konaklatacak imkanlar şehrimizde var. Bu konuda, ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapacağız. Gaziantep, pandemi döneminde bile iç turizm bakımından diğer bölgelere göre daha iyi bir durumda. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Fatma Şahin’in de turizm konusunda çok iyi çalışmaları var ve kentimizin önü açık” ifadelerini kullandı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *