ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Yerli, yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor

Yerli, yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor
YAYINLAMA: 16 Eylül 2021 / 19.20
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2021 / 19.20
Göğüş Konağı olarak bilinen eski bir Antep Evinde yapılan ve 2008 yılında faaliyete geçen Emine Göğüş Mutfak Müzesi Unesco Geliştirici Şehirler Ağı (UCCN) tarafından Türkiye'nin ilk gastronomi şehri olarak belirlenen Gaziantep’in yemek tarihini ziyaretçilerine aktarıyor.

Türkiye'nin ilk mutfak müzesi olma özelliği taşıyan müzede Gaziantep'te eski mutfak ürünleri sergilenirken, müzede şehrin geleneksel mutfak kültürü anlatılıp, şehrin önde gelen yemeklerinin yapılışı bir televizyon vasıtasıyla ziyaretçilere gösteriliyor. Gaziantep’teki tarihi kültür yolu üzerinde bulunan Mutfak Müzesi, özellikle hafta sonları ve tatil dönemlerinde yerli, yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. İçerisinde eski ocak sistemin canlandırıldığı, yemek yapan bal mumu heykellerin bulunduğu müzede, eski büyük yemek kazanları, bakır sahanlar ile eski kiler odası da dikkat çekiyor.

Kente gelen herkesin mutlaka Emine Göğüş Mutfak Müzesini gezmesini tavsiye eden Müze Sorumlusu Ahmet Taşdemir, ortalama günlük 500 ila 600 kişi arasında ziyaretçi ağırladıklarını ifade ederek, "Mutfak kültürümüzü tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla konak Mutfak Müzesi haline getirildi. Dünyada şehir adıyla anılan tek mutfak Gaziantep Mutfağıdır. Son normalleşme döneminin ardından Ağustos ve Eylül aylarında eskisi kadar çok ziyaretçi sayısına ulaşamasak da bir nevi eski rakamlara ulaşmaya başladık. Yerli-yabancı turistler müzeyi ziyaret etmeye başladılar. Özellikle Cumartesi-Pazar günlerinde daha yoğun bir ilgi var. Ortalama günlük 500 ila 600 kişi arasında ziyaretçi geliyor. Eski günlere yavaş yavaş dönmeye çalışacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *