ANASAYFA arrow right Teknoloji

Yerli otomobil projesine destek verilmesi önemli

Yerli otomobil projesine destek verilmesi önemli
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.39
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.39
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek,
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, yerli otomobil projesine tam destek verilmesinin önemli olduğunu belirterek, "Çünkü biz bu filmi daha önce gördük" dedi.
Şimşek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki "Devrim Arabaları ve Sanayileşme Konferası"nda yaptığı konuşmada, ülkeler, coğrafyalar ve insanların sürekli değiştiğini söyledi.
İletişim ve eğitimin önemine değinen Şimşek, "Bireysel, kurumsal, toplumsal olarak ne tür sıkıntı çekiyorsak, altında yatan iki neden var, iletişimsizlik ve eğitimsizlik. İletişim olmadan eğitimi de gerçekleştiremeyiz. Vizyon, misyonla desteklenmezse illüzyondur. Artık Yerli Malı Haftası'nı mandalina, cevizden çıkarıp, yerli otomobilin, uçağın, tankın konuşulduğu bir döneme dönüştürdük" dedi.
Üretilen ilk yerli otomobil Devrim'in tarihsel sürecini görseller eşliğinde anlatan Şimşek, Etimesgut Uçak Fabrikası ile ilgili de bilgi verdi.
Devrim arabası ve ilk uçak fabrikasının Türkiye'nin iyi değerlendiremediği projeler olduğunu kaydeden Şimşek, "Bu projeler gerçekleşmiş olsaydı bugün Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir 36 bin dolar olurdu. Bugün gündemde olan yerli otomobil tartışmalarında dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri, bu projeye tam destek verilmesidir. Çünkü biz bu filmi daha önce gördük. Bu yüzden aynı hataları tekrarlamamalıyız" diye konuştu.
Konferansın ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Şimşek'e plaket takdim etti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *